R9 390X Sistem Toplama

Yuryevna

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, birkaç gün içinde sonunda sistemi toplayacağımı umuyorum. Kafama takılan bir iki soruyu paylaşmak istedim.

Sapphire r9 390x için bu kasa CORSAIR CC-9011051-650VS SPEC-02 Red LED Carbide Serisi USB3.0, Corsair VS Serisi VS650 650W 80+ Kasa - inventus yeterli olur mu? Eğer olmazsa CORSAIR CC-9011051-WW SPEC-02 Red LED Carbide Serisi USB3.0 Güç kaynaksız Kasa - inventus + ZALMAN ZM700-LX 700W 80+ Kutusuz Güç kaynağı - inventus yapsam kurtarır mı? Yoksa illa 750w mı almam lazım, 650w ile arasında 120 lira fark var.

Sistemde photoshop, video render ve 3d render gibi işlemler de yapacağım -çok profesyonel olmasa da 2133mhz ram frekansı yeterli midir, i7 6700 işlemci kullanacağım. İşlemciye oc yapmayacağım. H170 gaming m3'de xmp var mıdır, ram frekansını arttırabilir miyim? Veya z170 anakart almak gerekli midir sadece ram frekansı için.
Yani işlemciye oc yapmayıp ram'i yüksek frekansta kullanmayı düşünmek gereksiz mi, 2133mhz yeterli olur mu?

Birkaç gün içinde inventustan sipariş edip, ofislerinden teslim almayı düşünüyorum. İnventus'tan alışveriş yapanların şu son düzlüğe girdiğim dönemde bana yapmak istediği bir bilgilendirme veya tavsiyesi var mı ? : )

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki h170 gaming m3 anakartta 2133mhz'den yüksek frekansta ram takabilir miyim, xmp var mı kartta? Yoksa zaten ovc yapmayacağım ramın frekansını arttırmaya çalışmaya o kadar da gerek var mı, render için düşünüyordum.

R9 390x'i 700 watt kurtarır mı?

Peki h170 gaming m3 anakartta 2133mhz'den yüksek frekansta ram takabilir miyim, xmp var mı kartta? Yoksa zaten ovc yapmayacağım ramın frekansını arttırmaya çalışmaya o kadar da gerek var mı, render için düşünüyordum.

R9 390x'i 700 watt kurtarır mı?
1- h170 2133 destekliyor ama daha yüksek frekanslı bellek takabilirsin fakat 2133 mhz hızında çalışmaya devam eder 2- xmp var
3-gerek yok 4-kurtarırır ama ben olsam 750w alırım temiz

700W kaliteli güç kaynağı rahatlıkla besleyecektir. Render için yüksek frekanslı bellekler idealdir. Anakartın XMP modu varsa desteklediği sınıra kadar takabilirsin. 2666 MHz veya 3000 MHz idealdir Render için.

700W kaliteli güç kaynağı rahatlıkla besleyecektir. Render için yüksek frekanslı bellekler idealdir. Anakartın XMP modu varsa desteklediği sınıra kadar takabilirsin. 2666 MHz veya 3000 MHz idealdir Render için.
DDR3, 650W 80+ PSU sahibi bir sistem r9 390x'i besler mi?

ZALMAN ZM700-LX 700W 80+ Kutusuz Güç kaynağı - inventus Sizce zalmanın bu 700w 80+ güç kaynağı yeterli olur mu?
750w alırsam 100 liraya yakın ekstra bir para veriyorum.

MSI H170 GAMING M3 INTEL H170, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI, HDMI ATX Anakart - inventus Anakart bu. Xmp arayüzden kolayca yapılabiliyor mu? Daha önce yapmadım hiç. Almayı düşündüğüm 2133mhz cl14 ram yerine 2666 cl15 ram doğru tercih olur mu xmp yapacaksam?

@Because Im Batman @RecklessRaven

DDR3, 650W 80+ PSU sahibi bir sistem r9 390x'i besler mi?
Güç kaynağı 80+ ise %90 kaliteli oluyor 80+ sertifikasını her firma alamıyor, yinede marka model belirtirseseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Güç kaynağının kaliteli olduğunu tahmin ediyorum yani 650W yetecektir.

Alacağınız ürün kutusuz yanında kablolar felan var mı? Bence kapalı kutu düzgün bir güç kaynağı alın Zalman her ne kadar iyi marka olsada güç kaynağı açık vericekler. Render için 2666 MHz iyidir. Özellikle MSI'ın BIOS'u Türkçe ve kullanımı basit olduğundan rahatlıkla XMP yapabilirsiniz.

Güç kaynağı 80+ ise %90 kaliteli oluyor 80+ sertifikasını her firma alamıyor, yinede marka model belirtirseseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Güç kaynağının kaliteli olduğunu tahmin ediyorum yani 650W yetecektir.

Alacağınız ürün kutusuz yanında kablolar felan var mı? Bence kapalı kutu düzgün bir güç kaynağı alın Zalman her ne kadar iyi marka olsada güç kaynağı açık vericekler. Render için 2666 MHz iyidir. Özellikle MSI'ın BIOS'u Türkçe ve kullanımı basit olduğundan rahatlıkla XMP yapabilirsiniz.
FSP Raider. Ayrı olarak aldım, kasayla birleşik değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı