R9 390x'e uygun işlemci tavsiyesi

1866 ile 1600 mhz arasında ne kadar fark vardır, ortalama kaç fpsdir?
0 FPS. 1866 MHz ile 1600 MHz arasındaki fark o kadar komiktir ki, FPS'ye etki etmez. 1333 MHz ile 3000 MHz arasındaki farkı belki anlarsın. :)

Ayrıca örneğin 1333MHz CL11 belleği 1600MHz CL8 belleğin yanına ''Eğer voltaj değerleri aynıysa'' koyup çalıştırabilirsin. Çünkü ben öyle yapmıştım. :) Ama sonuç şöyle olur:

1333MHz CL11 Bellek + 1600MHz CL8 Belleği aynı anda çalıştırırsan, 1600MHz ve CL8 olan belleğin hızı 1333'e düşecektir. Gecikmesi de 11 olacaktır. Yani kaç tane belleğin olursa olsun, en yavaş olanın düzeyinde çalışacaklardır.

Peki dostum cevabın için teşekkürler. Benim sistemime uyacak bir işlemci ile Ram tavsiyen var mı?
Açıkçası FX 6350 kullanıyorum (AMD'nin sıcaklık konusunda en belalı işlemcisi), ancak stok fan ile yükte en fazla 55 dereceyi gördüm. (40 derece sıcakta) Ben yine de i5 4460 alıp rahatına bak derim. 170 liralık H81M-P33 anakartını alabilirsin. Ama yine de anakartımı değiştirmek istemiyorum diyorsan, FX-8350 al. Hiç sorun yaratmayacaktır.

Ayrıca yukarıdaki mesajımı düzenledim, devamını da okursan sevinirim. :)

O kadar 1600MHz ile 1333MHz sorunsuz çalışır dedim. Ama yine de tüm değerleri aynı iki bellek kullanman çok daha iyi olur. Örneğin 1333MHz CL11 Kingston ile 1600MHz CL8 Crucial bellek çalışır, ama ileride hata ile karşılaşabilme ihtimalin var. Bellek olarak Crucial öneriyorum.

Açıkçası FX 6350 kullanıyorum (AMD'nin sıcaklık konusunda en belalı işlemcisi), ancak stok fan ile yükte en fazla 55 dereceyi gördüm. (40 derece sıcakta) Ben yine de i5 4460 alıp rahatına bak derim. 170 liralık H81M-P33 anakartını alabilirsin. Ama yine de anakartımı değiştirmek istemiyorum diyorsan, FX-8350 al. Hiç sorun yaratmayacaktır.

Ayrıca yukarıdaki mesajımı düzenledim, devamını da okursan sevinirim. :)
Cevabın için teşekkürler.
Anakartımı değiştirmeyi hiç düşünmüyorum, zamanında baya servet harcamıştım arkadaşa :)
Fx 8350'yi almayı düşünüyorum, fikirlerim kesinleşti gibi gibi :) ama ileride sistemi upgrade etmeyeceğim için almışken en iyisini alıyım baya götürsün derdindeyim açıkçası, bu arada kaliteli bir Ram tavsiye ederseniz memnun olurum. Şöyle birşey de var eğer ki performansı etkilerse bu kullanmış olduğum Ramlerimi satabilirim fiyatının altında ya da üstüne ekleme yapabilirim.

Cevabın için teşekkürler.
Anakartımı değiştirmeyi hiç düşünmüyorum, zamanında baya servet harcamıştım arkadaşa :)
Fx 8350'yi almayı düşünüyorum, fikirlerim kesinleşti gibi gibi :) ama ileride sistemi upgrade etmeyeceğim için almışken en iyisini alıyım baya götürsün derdindeyim açıkçası, bu arada kaliteli bir Ram tavsiye ederseniz memnun olurum. Şöyle birşey de var eğer ki performansı etkilerse bu kullanmış olduğum Ramlerimi satabilirim fiyatının altında ya da üstüne ekleme yapabilirim.

Açıkçası benim şu anda kullandığım bellek 4GB, benim çok ihtiyacım var ama babam internetten alışverişe hâla ısınamadı, tut ki sanaldan gerçek bir insandan parça alalım. :D

Neyse, Corsair'in 2x4 belleklerini öneririm. 1600MHz ve CL9 olanları.

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

Crucial'ın tek 4GB belleği 120 lira, o CL8. Ondan iki tane alırsanız 240 lira yapıyor. :) Ama Crucial'dan 1 tane alırsanız, eski belleklerinizle birlikte CL11 olarak çalışacak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı