R9 3950X düşük performans veriyor

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
32GB DDR4
Ekran kartı
RTX 2080 TI
Anakart
Asus Rog Crosshair VIII HERO
İşlemci
Amd Ryzen 9 3050x
Merhaba.

Zamanında bir bilgisayar topladım. Amacım Intel bir işlemci almaktı fakat stoklarda yoktu ve pandemi dönemi olduğu için beklemek istemedim. Vatan Bilgisayar'daki arkadaşa elinizdeki en iyi işlemciyi verin dediğimde 3950X çok iyidir diye öve öve bitiremediler ve aldık.

Bilgisayarı aldığımdan beri işlemci performansı vasat derecede kötü. Özellikle çoklu işlemlerde resmen batırıyor. Bir oyuna girdiğimde ortalamanın altında FPS verdiği yetmiyor gibi bir de OBS açtığımda yayın tuşuna bastığım anda 15-20 FPS'leri görüyor. Çok şey denedim fakat en sonunda şunu gördüm ki bu işlemci çok berbat. İşlemci kıyaslamalarına bakıyorum, birçok işlemciden pahalı olduğu halde hepsinin yarısı kadar bile performans veremiyor. Bu işlemci neden var ve neden bu kadar pahalı çözemedim. Buna ne yapabilirim? Lütfen birisi yardım etsin. Uzun vadede elimden çıkarmaya çalışacağım ama kısa vadede bir çözüm bulmam lazım.

Sistem:

Anakart: ASUS ROG Crosshair VIII Hero
İşlemci: AMD Ryzen 9 3050X
RAM: 32 GB DDR4
Ekran kartı: RTX 2080 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Ms Config'den işlemci tikini kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın.
Hocam o dediğinizi anlamadım biraz daha detaylı anlatır mısınız acaba? Ön yükleme kısmı ise orada tik kalkık zaten.

Bu arada bir test yaptım bu sonuçlar niye hep kötü diyor.

Dosya Ekleri

• asdasdasd.jpg
    asdasdasd.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 48
Evet o olmasa yağ gibi akıyor. Evde bir tane daha PC var. i7700K işlemci 32 GB RAM GTX1080 var onda böyle bir problem yok. Intel çoklu işlemlerde, AMD tekli işlemlerde iyi diyorlardı ondan dolayı mı bu AMD tek bir şeyi iyi yapıyor da çoklu işlemlerde performanslı olmuyor mu yani.

AMD tekli çekirdekte Intel'den kötüdür fakat çoklu çekirdekte ezer geçer ayrıca 3950 çok çok güçlü bir işlemci sizin sistemde bir sıkıntı var 3950X de değil.

AMD tekli çekirdekte Intel'den kötüdür fakat çoklu çekirdekte ezer geçer ayrıca 3950 çok çok güçlü bir işlemci sizin sistemde bir sıkıntı var 3950X de değil.
Allah allah ne yapabilirim peki bana bir tavsiyeniz var mı acaba? Yukarda ki denen zaten yapılı bende.
@Sir Benjamin'nin dediği gibi yapın.
yapılı zaten
Allah allah ne yapabilirim peki bana bir tavsiyeniz var mı acaba? Yukarda ki denen zaten yapılı bende.

yapılı zaten
Şimdi deniyorum mesela Superpeople açtım oyun 120 FPS iken OBS açtığım anda 40-50-60 arası geziyor kapattığım an geri yükseliyor. Ekran yakalama vs açık bile değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı