R9 3950X düşük performans veriyor

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
32GB DDR4
Ekran kartı
RTX 2080 TI
Anakart
Asus Rog Crosshair VIII HERO
İşlemci
Amd Ryzen 9 3050x
Merhaba.

Zamanında bir bilgisayar topladım. Amacım Intel bir işlemci almaktı fakat stoklarda yoktu ve pandemi dönemi olduğu için beklemek istemedim. Vatan Bilgisayar'daki arkadaşa elinizdeki en iyi işlemciyi verin dediğimde 3950X çok iyidir diye öve öve bitiremediler ve aldık.

Bilgisayarı aldığımdan beri işlemci performansı vasat derecede kötü. Özellikle çoklu işlemlerde resmen batırıyor. Bir oyuna girdiğimde ortalamanın altında FPS verdiği yetmiyor gibi bir de OBS açtığımda yayın tuşuna bastığım anda 15-20 FPS'leri görüyor. Çok şey denedim fakat en sonunda şunu gördüm ki bu işlemci çok berbat. İşlemci kıyaslamalarına bakıyorum, birçok işlemciden pahalı olduğu halde hepsinin yarısı kadar bile performans veremiyor. Bu işlemci neden var ve neden bu kadar pahalı çözemedim. Buna ne yapabilirim? Lütfen birisi yardım etsin. Uzun vadede elimden çıkarmaya çalışacağım ama kısa vadede bir çözüm bulmam lazım.

Sistem:

Anakart: ASUS ROG Crosshair VIII Hero
İşlemci: AMD Ryzen 9 3050X
RAM: 32 GB DDR4
Ekran kartı: RTX 2080 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
@RaveN Tattoo

NVIDIA ShadowPlay ile deneme yapabilir misin?

O zaman yapacağın şey, temiz format atmak ve güncel sürücüleri yükleyip tekrar test etmek.

Format attım zaten bu sorun yüzünden hiçbir şey değişmedi :( yabancı forumlarda da araştırıyorum birçok kişi yaşıyor. Yayın veya kayıt tuşuna basmıyorum bile hatta ekran yakalama bile yapmıyorum sadece kapkara öylece duruyor OBS açık olması yetiyor. 30FPS'e çakılıyor oyun ama OBS hiçbir işlem yapmıyor bile. Kapattığım an fırlıyor. Nasıl saçma bir şey ya :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı