R9 3950X düşük performans veriyor

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
RAM
32GB DDR4
Ekran kartı
RTX 2080 TI
Anakart
Asus Rog Crosshair VIII HERO
İşlemci
Amd Ryzen 9 3050x
Merhaba.

Zamanında bir bilgisayar topladım. Amacım Intel bir işlemci almaktı fakat stoklarda yoktu ve pandemi dönemi olduğu için beklemek istemedim. Vatan Bilgisayar'daki arkadaşa elinizdeki en iyi işlemciyi verin dediğimde 3950X çok iyidir diye öve öve bitiremediler ve aldık.

Bilgisayarı aldığımdan beri işlemci performansı vasat derecede kötü. Özellikle çoklu işlemlerde resmen batırıyor. Bir oyuna girdiğimde ortalamanın altında FPS verdiği yetmiyor gibi bir de OBS açtığımda yayın tuşuna bastığım anda 15-20 FPS'leri görüyor. Çok şey denedim fakat en sonunda şunu gördüm ki bu işlemci çok berbat. İşlemci kıyaslamalarına bakıyorum, birçok işlemciden pahalı olduğu halde hepsinin yarısı kadar bile performans veremiyor. Bu işlemci neden var ve neden bu kadar pahalı çözemedim. Buna ne yapabilirim? Lütfen birisi yardım etsin. Uzun vadede elimden çıkarmaya çalışacağım ama kısa vadede bir çözüm bulmam lazım.

Sistem:

Anakart: ASUS ROG Crosshair VIII Hero
İşlemci: AMD Ryzen 9 3050X
RAM: 32 GB DDR4
Ekran kartı: RTX 2080 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu başka bir donanımdan kaynaklı, veya işlemci ısınıyor. Tam sistem nedir?

Donanımsal bir sıkıntı yoksa, düşük performans verme ihtimali çok düşük.
Şöyle söyleyim, mesela Super People oynuyorum. ULTRA ayarlarda 1080P çözünürlükte 120FPS civarı oynuyor. OBS açtığım anda FPS 30-40 lara düşüyor. Bazen 80 yazıyor fakat 80 değil aşırı takılıyor.
Bu başka bir donanımdan kaynaklı, veya işlemci ısınıyor. Tam sistem nedir?
Tam sistem derken ne lazım başka? Sıcaklıklara baktım da hiç 40 ı geçmiyor. OBS açtığım anda yada Chrome açtığım anda PC kendinden geçiyor gücü yetmiyor.

Depolama aygıtları marka model, PSU marka model.

Hiç mi? Nereden bakılıyor sıcaklıklara?
SSD 970 EVO PLUS 1TB
PSU ASUS ROG THOR 850W PLATINUM

sıcaklıklara CPUID HWMonitor ile bakıyorum. CPU MAX 63 diyor. Sıvı soğutma falan da var
Donanımsal sıkıntı olsa OBS açmadan önce de sorun olurdu diye düşünüyorum. RDR2'yi mesela 4K ULTRA ayarlarda çok rahat oynadım. OBS açtığında performansı düşüyor bilgisayarın sadece sıkıntı o.

Son düzenleme:
Sorun sadece OBS ile mi oluyor?

Sorun sadece OBS ile mi oluyor?

Evet o olmasa yağ gibi akıyor. Evde bir tane daha PC var. i7700K işlemci 32 GB RAM GTX1080 var onda böyle bir problem yok. Intel çoklu işlemlerde, AMD tekli işlemlerde iyi diyorlardı ondan dolayı mı bu AMD tek bir şeyi iyi yapıyor da çoklu işlemlerde performanslı olmuyor mu yani.

Evet o olmasa yağ gibi akıyor. Evde bir tane daha PC var. i7 7700K işlemci 32 GB RAM GTX1080 var onda böyle bir problem yok. Intel çoklu işlemlerde, AMD tekli işlemlerde iyi diyorlardı ondan dolayı mı bu AMD tek bir şeyi iyi yapıyor da çoklu işlemlerde performanslı olmuyor mu yani?

3950X'in çoklu çekirdek performansı 7700K'yi köpeği yapar, konu bu değil. OBS içi bir ayar ile sıkıntı olabilir mi?

3950X'in çoklu çekirdek performansı 7700K'yi köpeği yapar, konu bu değil. OBS içi bir ayar ile sıkıntı olabilir mi?

Ben performans testi yaptım işlemciye çıkan sonuç 7700K'nın çok altındaydı neden öyle acaba. Bir de benim işlemciye Bronze puan verdi. OBS ayarları ile ilgili değil yıllardır kullandığım program açıkçası zaten çok fazla ayarda yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı