R9 5900X 3070 Ti sistem ısınıyor ve oyunda kasıyor

SkywalkerOG

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Vatan Bilgisayar'dan PC topladım ama çok verim alamıyorum çok ısınıyor hatta bir süre önce ısınarak kapandı. Kapanma şikayeti ile gittim fan ayarlarını en hızlıya getirdiler kapanma kalmadı ama fan sesleri aşırı derecede rahatsız edici. Bir de internetten araştırdığım kadarıyla hala sıcaklık normalin üstünde, hem de çok hızlı değil. Mesela DotA 2 oynarken kayıp girdi çıktı bile olabiliyor nadir de olsa. Sebebi ne olabilir?

Sistem özellikleri şu şekilde:
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3070 Ti Suprim X 8 GB.
Anakart: MSI MPG B550 Gaming Carbon Wi-Fi
1. monitör: Samsung G7 Odyssey 27" 240Hz 2K.
2. monitör: AOC 27" G27g2ze 240Hz 0.5ms
SSD: Samsung 1TB 980 NVMe M.2 (2 adet)
RAM: 2X G.Skill 16 GB (1x16) Ripjaws V (2 adet)
Sıvı soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML360R.
Kasa: Xigmatek Cockpit mesh panel 700W.

Boştayken ve oyunda "Kena Bridge of Spirits" alınmış sıcaklık değerleri alttaki resimlerde. Normal mi sizce? Oyun çok büyük bir oyun bile değil.

Boşta.

Oyunda.

Kasayla ilgilide olabilir ama işlemci soğutucuyla alakalıdır büyük ihtimal, markasını atar mısın?

Kasayla ilgilide olabilir ama işlemci soğutucuyla alakalıdır büyük ihtimal, markasını atar mısın?
hangisini sorduğunu anlamadım ama ben ikisini de yazayım

Sıvı soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML360R.
Kasa: Xigmatek Cockpit mesh panel 700W.

Ekran kartı sanki fazla sıcak. 85derece yazıyor sanki?

Maksimum olması gereken 80-85 diye biliyorum ama 3-5 dk içinde normal bir oyunda geldiği sıcaklık bu

Öyle bir şey yok. Benim kıytırık 3060 Mech 2x ile 6600 XT Pulse bile 70 dereceyi geçmiyor en ağır oyunlarda.

Sende dağ gibi Suprim X var, RTX 3090'ı bile o 70 üzerine çıkarmıyor o modeller.

Öyle bir şey yok. Benim kıytırık 3060 Mech 2x ile 6600 XT Pulse bile 70 dereceyi geçmiyor en ağır oyunlarda.

Sende dağ gibi Suprim X var, RTX 3090'ı bile o 70 üzerine çıkarmıyor o modeller.
doğrudur ben pek anlamam ama dediğine göre problem büyük varmı bi önerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…