R9 5900X çok ısınıyor ve bilgisayar kapanıyor

Hocam teknik olarak çok anladığım şeyler değil ki ya :( direkt inceleme videosu gibi bir şey de bulamadım hep teknik karşılaştırmalar var
3950X'i iki soğutucu da güzelce soğutabiliyor videoya göre, 5900X'i de rahat soğutması lazım yani. Arctic Freezer II bi tık daha iyi gibi videoya göre:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3950X'i iki soğutucu da güzelce soğutabiliyor videoya göre, 5900X'i de rahat soğutması lazım yani. Arctic Freezer II bi tık daha iyi gibi videoya göre:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Acaba Arctic ile MSI K360'ın farkı nedir biliyor musunuz?

Acaba Arctic ile MSI K360'ın farkı nedir biliyor musunuz?
Direkt olarak bir karşılaştırma videosu veya başka bir karşılaştırma bilgisi bulamadım maalesef K360 ile. Ama Arctic ve Galahad'ın da olduğu bi video daha buldum, Arctic yine bi tık daha iyi: (10900K 5.3 GHz OC ile yapmış testleri.) Yani bu modeller de gayet yeterli duruyor.

Direkt olarak bir karşılaştırma videosu veya başka bir karşılaştırma bilgisi bulamadım maalesef K360 ile. Ama Arctic ve Galahad'ın da olduğu bi video daha buldum, Arctic yine bi tık daha iyi: (10900K 5.3 GHz OC ile yapmış testleri.) Yani bu modeller de gayet yeterli duruyor.

Sanırım Arctic her kassaya uymuyormuş benim kassam TD500 Mesh, acaba uyar mı ki?

Son düzenleme:
Bu modelleri de çok övüyorlar. Aynı işlemcilerle yapılmış testleri bulabilirseniz bir karşılaştırma yapın tabii.

@HarleyDavidson bu 2 modelde güzeldir. En kalın radyatör bu iki modelde var sanırım. K360 almadan önce bende bunları düşünüyordum. Benim gözümde Galahad'ın RGB bağlantıları evrensel olmadığı için tercih etmeme sebebim olmuştu. Liquid Freezer 2 için de pompa tasarımı hoşuma gitmemişti. Ben K360'ı çok ucuza almıştım 2300₺ civarında satılıyordu bu 2 model ile aynı fiyatlardaydı MSI kampanyası ile 1900₺'ye geldiği için tercih etmiştim. Ama Freezer 2 modeline biraz daha sıcak bakıyordum. Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 tane ödül kazanmışlığı var radayatör kalınlığı çok iyi. Umarım değişimden gelen 360R'ı satabilirsiniz.

@HarleyDavidson bu 2 modelde güzeldir. En kalın radyatör bu iki modelde var sanırım. K360 almadan önce bende bunları düşünüyordum. Benim gözümde Galahad'ın RGB bağlantıları evrensel olmadığı için tercih etmeme sebebim olmuştu. Liquid Freezer 2 için de pompa tasarımı hoşuma gitmemişti. Ben K360'ı çok ucuza almıştım 2300₺ civarında satılıyordu bu 2 model ile aynı fiyatlardaydı MSI kampanyası ile 1900₺'ye geldiği için tercih etmiştim. Ama Freezer 2 modeline biraz daha sıcak bakıyordum. Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 tane ödül kazanmışlığı var radayatör kalınlığı çok iyi. Umarım değişimden gelen 360R'ı satabilirsiniz.
Valla tam şimdi Arctic Freezer II 360 siparişi verdim. Ocakta sonu gibi değişimden gelen ürünü satmayı ya da faturayı güncel fiyatla keserlerse (ki hiç sanmıyorum) iade etmeyi planlıyorum 1 aydır her seferinde bıkmadan usanmadan yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim arkadaşlar :)

@HarleyDavidson Freezer 2'nin 2 versiyonu var biri ARGB'siz diğeri sadece fanları RGB. ARGB fanları fiyatı fazla şişirebiliyor.
Hocam ben ARGB'li versiyonu aldım. Arada 300 lira fark vardı. Tüm günüm bilgisayar başında geçtiği için en ufak şey çalışırken teşvik oluyor :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı