R9 5900X RTX 2070 Super bilgisayar oyuna girince reset atiyor

Murat04095d

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. 2 gün önce bilgisayarima 5900X işlemci satin aldim fakat oyuna girdikten 10 dakika sonra falan reset atıyor. Olay günlugunde yazanlar sunlar:
Kernel Power 41.
Whea logger 18.
Sistemim ise:
  • Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • Işlemci: Ryzen 9 5900X.
  • Ekran karti: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio.
  • RAM: Corsair 8x2 16 GB 3600MHz RAM.
  • SSD: Samsung 480GB M.2 SSD.
  • Power Supply: MSI A650bn 650W.
Sorun nedir? Teşekkürler.

Merhaba. 2 gün önce bilgisayarima 5900X işlemci satin aldim fakat oyuna girdikten 10 dakika sonra falan reset atıyor. Olay günlugunde yazanlar sunlar:
Kernel Power 41.
Whea logger 18.
Sistemim ise:
  • Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • Işlemci: Ryzen 9 5900X.
  • Ekran karti: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio.
  • RAM: Corsair 8x2 16 GB 3600MHz RAM.
  • SSD: Samsung 480GB M.2 SSD.
  • Power Supply: MSI A650bn 650W.
Sorun nedir? Teşekkürler.

Kanka ayni sorunu bende şu an yaşıyorum 1 bucuk ay oldu sistemi alalı ilk ay sıkıntısız oynadım. Son 2 hafta ayni sorunla karsilastim cozum bulamayinca servise yolladim cok buyuk bir ihtimalle PSU'dan veya ekran kartindandır.

Butun testleri yaptim hicbir sorun almadim basta XMP açtigim zaman 3600mhz cektigim zaman ramleri oyle reset atiyordu simdi xmp kalai oldugu halde reset atiyor oyuna girdigim zaman

Butun testleri yaptim hiçbir sorun almadim basta XMP açtigim zaman 3600MHz cektigim zaman RAM'leri oyle reset atiyordu simdi XMP kalai oldugu halde reset atiyor oyuna girdigim zaman

Aga önceki işlemci takıliyken bir sıkıntı yoktu ise belki bu yeni işlemcidede olabilir ben YouTube'deki butun cozumleri denemistim Kernel Power hatasi icin hiçbiri fayda etmedi.

Hocam ben şu şekilde çözdüm sorunu belki hala yaşayanlar vardır denesinler.
İlk olarak BIOS'a girip CPU ayarlarından CPB'yi disable yaptım
Sonrasında Ryzen Master üzerinden manual olarak 4400 GHz'ye 1.2 volt a ayarladım o zamandan beri ne testlerde ne de oyunlarda reset atıyor.
Bunları yapmadan önce OCCT ile işlemci testine girer girmez CPU 4.6 GHz'ye boostluyordu bu da reseti tetikliyordu bu şekilde çözüme kavuşturdum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı