R9 5900X sistem iyi mi?

Araştırmalarım sonucu AMD işlemciler fabrika çıkışı otomatik OC edilecek şekilde geliyormuş. Kullanıcı sisteme taktığında CPU biz habersiz OC yapıyor bu yüzden sıcaklıkta dalgalanmalar oluyor boşta. Ve bu yüzden boşta sıcaklıklar 50-65 derece dalgalaniyormus. Bir de AMD işlemciler için 1.37v altı öneriliyor ki sizde 1.25v kullanıyorsunuz. Bu değerlendirmeler ne kadar doğru sizce.

Şimdi bu konu her işlemciye göre belirlenmiş bir voltaj değeri.
Lakin her OC aynı olacak değil benim silikon bu değerleri kabul etti sorunsuz şekilde kullanmaktayım.

CPU boştaki sıcaklık değerleriniz nelerdir acaba.

Hocam boştaki sıcaklığı şu an hatırlamıyorum fakat Ryzen Master programından Auto OC yaptığımda 5095 GHz'ye çıkarmıştı ve testte de en yüksek 77 dereceyi gördü. Anakartım ASUS TUF X570PLUS Wi-Fi, CPU soğutucu ise Lian Li 2400mm sıvı soğutucu ayrıca Cougar MX 660 kasayı kullanıyorum. Cougar MX660 Mesh RGB CGR-5BMSB-MESH-RGB-C GEX 850W 80+ Gold Temperli Cam Mesh USB 3.1 E-ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

Hocam boştaki sıcaklığı şu an hatırlamıyorum fakat Ryzen Master programından Auto OC yaptığımda 5095 GHz'ye çıkarmıştı ve testte de en yüksek 77 dereceyi gördü. Anakartım ASUS TUF X570PLUS Wi-Fi, CPU soğutucu ise Lian Li 2400mm sıvı soğutucu ayrıca Cougar MX 660 kasayı kullanıyorum. Cougar MX660 Mesh RGB CGR-5BMSB-MESH-RGB-C GEX 850W 80+ Gold Temperli Cam Mesh USB 3.1 E-ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

Hocam kullanmış olduğunuz Ryzen Master yazılımı ile istediğiniz MHz ayarına getirin, sonra voltaj kısın 5'er 5'er sonra belirli bir voltajın altında çökecek sistem, çökmeden stabil çalışan voltajda ise sizin asıl OC olur.

Hocam peki Ryzen m

Hocam kullanmış olduğunuz Ryzen Master yazılımı ile istediğiniz MHz ayarına getirin, sonra voltaj kısın 5'er 5'er sonra belirli bir voltajın altında çökecek sistem, çökmeden stabil çalışan voltajda ise sizin asıl OC olur.

Hocam peki Ryzen Master'dan OC yapmak mı daha iyi oyun performansı verir yoksa BIOS'dan PBO yapmak mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı