R9 5900X sistem iyi mi?

Biosamı geçireceğiz? Bunu nasıl yapacağız. Bir de madem BIOS'a geçireceğiz direkt BIOS'tan yapsak olmaz mı program ne diye uğraştırıyor bizi? Doğru değerleri bulmak için mi yardımcı oluyor?

Hocam şimdi değerleri bulmak uğraştırıyor her defasında BIOS girip yeniden ayar yapmaktansa, direk Ryzen Master'dan değiştiriyoruz sonra, uyan OC'yi BIOS geçiriyoruz.

Hocam şimdi değerleri bulmak uğraştırıyor her defasında BIOS girip yeniden ayar yapmaktansa, direk Ryzen Master'dan değiştiriyoruz sonra, uyan OC'yi BIOS geçiriyoruz.

Vay be ben Ryzen Master'dan Auto OC'ye geçiyordum. Çekirdek hızları orada değişiyordu. Herhalde oldu deyip BIOS'a falan girmiyordum :D BIOS'tan nasıl yapacağız hocam :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu size yardımcı olur çoğunlukla, bu video undervolting rehberi.
Vay be ben Ryzen Master'dan Auto OC'ye geçiyordum. Çekirdek hızları orada değişiyordu. Herhalde oldu deyip BIOS'a falan girmiyordum :D BIOS'tan nasıl yapacağız hocam :)

Şimdi biraz daha açtım işlemcimi bu son OC.

1631815287802.png

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu size yardımcı olur çoğunlukla, bu video undervolting rehberi.

Şimdi biraz daha açtım işlemcimi bu son OC.

Eki Görüntüle 1167137

Hocam bende 5900X var Ryzen Master kurdum ve oradan Auto OC yaptım 5095 GHz oldu ama bu işlemi yaptıktan sonra BIOS üzerinden hiçbir şey yapmadım. Çünkü nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bazıları da 5900X e OC yapmanın oyun performansını olumsuz etkileyebileceğini söyledi. OC yerine PBO yapmamı önerdiler fakat bu işlemin de nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bu yazıyı yazarken de şunu fark ettim ben hiçbir şey bilmiyormuşum :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı