R9 5900X sistem mavi ekran hataları

bertanon

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 16x4 GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB M.2 SSD
Ekran kartı
Galax RTX3060 Ti
Anakart
Asus Prime B550M-K
İşlemci
Ryzen 9 5900x
Sistemimi alalı 3 ay oldu ve mavi ekran yiyorum. Mart ayında mavi ekran vermeye başladı. Event Viewer'dan kodlara bakarak sorunu driver ve BIOS güncellemeleriyle düzeltmeye çalıştım. Mart ayının son 1 haftası mavi ekran yemedim ama nisandan beri artık bilgisayarım kesinlikle masaüstüne gelmiyor sürekli mavi ekran yiyorum;

1- APCindexmismatch
2- IRQLnot_less_orequal
3- KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
4- SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
5- SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Mavi ekran hatalarım 1'den 5'e numaralıdır.
Bilgisayarım güvenli modda açılmıyor, sistem geri yükleme çalışmıyor, Windows RE çalışmıyor, Windows'u tekrar yüklemek sorunu çözmüyor. BIOS sürümü güncel.

Bütün parçaları tek tek denedim. Eski işlemcim Ryzen 5 5600X ile sistemim çalışabiliyor bu yüzden yeni işlemcim 5900X'i teknik servise gönderdim. Üründe mavi ekran hataları mevcut dediler ve yenisi ile değiştirdiler. Sistemime tekrar yolladıkları Ryzen 9 5900X'i taktım yine mavi ekran hatası almaya başladım ve bilgisayarım açılmıyor. Yine yolladıkları mı bozuk yoksa sistemimde yolunda gitmeyen bir şeyler mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi değiştirip denediniz mi? Hemen kesin birşey söylemeyelim.

(Uyumlu ise tabii)
Selamlar geri geldim bu sefer yeni bilgilerle. Yukarıda dediğim gibi sistem 5600x ile çalışıyor 5900x'i takınca mavi ekran döngüsü veya repair mode'a girmeye çalışıyor. Masaüstüne asla gelemiyor. Öğrendiğim yeni bilgi Core Performance Boost'u kapattığımda pc açılıyor prime95 stres testindede sıkıntı yok. Ama böyle kullanmak çok mantıksız. 5900x alıp 3900x performansında takılmak saçma. Öneriniz nedir yada neden böyle oluyor olabilir?

Son düzenleme:
5600x'i takıp sistemi açıp minidumpları göndersen de baksak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…