Radar tabelası ile cihaz arasındaki mesafenin az olması şikayet edilmeli mi?

Walenss

Centipat
Katılım
15 Ağustos 2022
Mesajlar
117
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar merhaba,

Konuyla alakalı çok yerde araştırma yaptım lakin herhangi bir sonuca ulaşamadığım için size de sormak istedim, durum şundan ibarettir;

Kadıköy/İstanbul sahil yolundan ilerlerken(92 km/h) bir radar cezası aldım, daha sonrasında radarı aldığım noktaya geri döndüm, tabela vs kontrol etmek için.

1-Tabela sokak ışığının altına dubasız bir şekilde konulmuştu, benim solumda araç olduğu için ben bu tabelayı görmedim, çünkü çok aşağıdaydı, yani orta şeritte giderken bu tabelayı göremedim.
2-Tabela ile radar arabasının arasında maksimum 200 mt. Bulunuyordu, yani yavaşlamak için herhangi bir şansım olamazdı bile, ani fren durumunda muhtemelen bir kazaya sebebiyet verebilirdim.

Öğrenmek istediğim şu, sizce itiraz etmeli miyim? İtiraz edeceksem ne gibi hususları belirtmeliyim?

Yanıtlarınızı bekliyor olacağım, iyi sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kabul görmez şikayetiniz tabela var mı var olay bitti. Eğer olmasaydı paranızı geri alabilirdiniz.
Kabul görmeme sebebi yalnızca tabela olması mı ? bu tabelanın konulması için kuralları yok mu ? örneğin, 500 mt ilerisi, belirli bir yükseklik vs. ?
 
Kabul görmeme sebebi yalnızca tabela olması mı? Bu tabelanın konulması için kuralları yok mu? Örneğin, 500 mt ilerisi, belirli bir yükseklik vs. ?

Normali 1km-1.5km arasıdır diye biliyorum. Şikayet etmek istiyorsanız edin ama sonuç alacağınızı düşünmüyorum, çok fazla yedim bu şekilde.

60km olan yere 64 ile yemiştim bir defasında :)
 
Normali 1km-1.5km arasıdır diye biliyorum. Şikayet etmek istiyorsanız edin ama sonuç alacağınızı düşünmüyorum, çok fazla yedim bu şekilde.

60km olan yere 64 ile yemiştim bir defasında :)
Şöyle bir şey okumuştum;
* RADAR İÇİN UYARI İŞARETİ KONULMAMASI/CEZA KESİLEMEYECEĞİ (Yol Kullanıcılarına Ceza Vermek Amacıyla Bilgilendirme Yapmadan Kural İhlali Yapmasını Beklemenin Çağdaş Hukuk Devleti İlkeleri İle Bağdaşmayacağı )

* TRAFİK KURALLARININ KONULUŞ AMACI ( Radar İçin Uyarı Konulması Gerekliliği – Yol Kullanıcılarına Ceza Vermek Amacıyla Bilgilendirme Yapmadan Kural İhlali Yapmasını Beklemenin Bu Amaçla Örtüşmediği )

yani, radar tabelasının asıl amacı, sürücüyü bilgilendirmek ve yavaşlamasını sağlamak olduğunu bildiriyor, bunu bir avmış gibi görüyorum açıkcası. Bundan dolayı sormak istedim.
 
Şöyle bir şey okumuştum;
* Radar için uyarı işareti KONULMAMASI/CEZA kesilemeyeceği (yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemenin çağdaş hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmayacağı )

* Trafik kurallarının konuluş amacı ( radar için uyarı konulması gerekliliği – yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemenin bu amaçla örtüşmediği )

Yani, radar tabelasının asıl amacı, sürücüyü bilgilendirmek ve yavaşlamasını sağlamak olduğunu bildiriyor, bunu bir avmış gibi görüyorum açıkçası. Bundan dolayı sormak istedim.

Trafik kurallarına uymayan çok insan var Türkiye'de av demek doğru değil. Başka bir uygulama Türkiye'de ne yazık ki işlemez hatta cezalar daha da caydırıcı olmalı ki magandalıkların sonu gelsin. Şehir içi 100km hızla gitmenin ne manası var?
 

Geri
Yukarı