Çözüldü Radeon HD 7600M ve Windows 10, sadece Intel HD Graphics kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çift ekran kartım var ve Win 8.1'deykenken geçiş oluyordu ama Win 10'a geçtim böyle bir sorun oldu. oyunlarda Intel HD'de kalıyor, AMD'ye geçmiyor. AMD ayarlarından oyunu ayarlıyorum fakat geçmiyor.

Ekran kartlarım.
Intel HD 4000.
AMD Radeon HD 7600M Series.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Olmadı denedim

Olmuyor
AMD settings' den değil windows ayarlar uygulamasından yaptınız değil mi? .exe uygulaması eklediniz ve seçenekler' den yüksek performansa ayarladıysanız başka bir çözümüm yok. Belki güç ayarlarınız dengeli veya güç tasarrufuna ayarlı olduğu içindir.
Çift ekran kartım var ve Win 8.1 deykenken geçiş oluyordu ama Win 10'a geçtim böyle bir sorun oldu oyunlarda Intel HD'de kalıyor AMD'ye geçmiyor AMD atarlarından oyunu ayarlıyorum fakat geçmiyor.

Ekran kartlarım.
Intel HD 4000.
AMD Radeon HD 7600M serius.
Windows arama kısmına Grafik Ayarları [Ayarlar>Sistem> Monitör(veya görüntü neyse)> Grafik ayarları] yazın. Çıkan menüden gelişmiş grafik ayarları' na tıklayın ve Uygulama ekle butonuna tıklayın. (Asphalt 9 gibi Windows 10 mağaza uygulaması ise evrensel uygulama, .exe ile açılabilen standart oyunlar için klasik uygulamayı seçin) harici ekran kartında oynamak istediğiniz oyunun dizinini bulun ve .exe dosyasını seçip ekle' ye basın. Uygulama eklendikten sonra uygulama isminin altındaki seçenekler kısmına tıklayıp yüksek performans' ı seçin (yüksek performans yazısının yanında AMD kartınızın ismi gözükmeli). Bunu ayarlamak istediğiniz her uygulamaya/oyuna yapın.

Olmadı denedim
Windows arama kısmına Grafik Ayarları [Ayarlar>Sistem> Monitör(veya görüntü neyse)> Grafik ayarları] yazın. Çıkan menüden gelişmiş grafik ayarları' na tıklayın ve Uygulama ekle butonuna tıklayın. (Asphalt 9 gibi Windows 10 mağaza uygulaması ise evrensel uygulama, .exe ile açılabilen standart oyunlar için klasik uygulamayı seçin) harici ekran kartında oynamak istediğiniz oyunun dizinini bulun ve .exe dosyasını seçip ekle' ye basın. Uygulama eklendikten sonra uygulama isminin altındaki seçenekler kısmına tıklayıp yüksek performans' ı seçin (yüksek performans yazısının yanında AMD kartınızın ismi gözükmeli). Bunu ayarlamak istediğiniz her uygulamaya/oyuna yapın.

Olmuyor

Son düzenleme:
AMD settings' den değil windows ayarlar uygulamasından yaptınız değil mi? .exe uygulaması eklediniz ve seçenekler' den yüksek performansa ayarladıysanız başka bir çözümüm yok. Belki güç ayarlarınız dengeli veya güç tasarrufuna ayarlı olduğu içindir.
Evet yaptım ama olmuyor bios 2013 tarihli

Evet yaptım ama olmuyor bios 2013 tarihli
Nereden anladınız Intel kullandığını? Kendi bilgisayarımda Intel HD Graphics 630 ile AMD R7 M445 var bu şekilde rahatça AMD' ye geçirebiliyorum. Belki sorun sizin oyunun .exe'sini değil launcer' ın .exe sini eklemeniz. Aynı oyunun dosyaları arasında başka .exe dosyaları varsa onları da eklemeyi deneyin. Mesela Sims 4 var elinizde. Oyunun dosyalarına girdiğinizde iki tane Sims 4 exe dosyası vardır birinde x64 yazar. Hem sims4.exe yi hem sims4x64.exe yi eklersiniz, PC x64 bit ise 64 bit olanı AMD ile açar. Hangi oyunda sorun yaşıyorsunuz söyleyebilir misiniz? Oyunun kısayolundan dosya konumunu aç diyerek gerçek exe dosyasını bulabilirsiniz belki.

Minecraft oynuyorum sonoyuncu launcheri var onu da Yüksek performansa aldım f3 bastım da orda intel HD 4000 yazıyo
hmm... minecraft' ın launcher' ını eklemiş olabilirsin. appdata' daki .minecraft (veya nereye kurduysan) içinde başka minecraft .exe dosyaları da olması lazım. onları da ekle öyle oyununa giriş yap.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00