Çözüldü "Radeon Software ve sürücü sürümleri uyuşmuyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Denizoviç

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2020
Mesajlar
35
Merhaba arkadaşlar, başlıkta gördüğünüz gibi "Radeon Software ve sürücü sürümleri uyuşmuyor en son sürümlere güncelledikten sonra tekrar deneyiniz" böyle bir hata almaktayım. Bu hatayı chipset kurulumunu yaptıktan sonra almaya başladım yardımcı olabilir misiniz?
 
Çözüm
Öncelikle WHQL sürüm mü indirdiniz? İndirdiğiniz sürümün WHQL etiketli olması daha uyumlu çalışacağı anlamına gelir. Daha sonra DDU yazılımını kurun ve aşağıda verdiğim DDU rehberine göre ekran kartı sürücüsünü silip yerine yeni indirdiğiniz WHQL sürümü yükleyin. Sorun böylece çözülecektir.
Arkadaşlar yukarıda verilen tüm yöntemler işe yarayabiliyor ancak yeterli olmayabiliyor. DDU ile ekran sürücülerini kaldırıp WHQL sürümleri kursanız da bir süre sonra uyuşmazlık problemi tekrar ortaya çıkıyor. Bu durumda son cevapta verilen videoda olduğu gibi kayıt defterindeki versiyon numarası ile görüntü bağdaştırıcısındaki özelliklerde yazan sürüm numarasını eşitlemek işe yarayabildiği gibi bazen de tam tersini yapmanız gerekiyor.

Bende sürüm numarasını eşlememe rağmen problem devam etti. Bunun sonucunda görüntü bağdaştırıcısında AMD ekran kartı sürücüsünü bilgisayardan güncelle yaparak kayıt defterinde versiyon numarası yazılı olan sürüm ile güncelledim. Uzun süre sonra problemim tamamen çözüldü ve bir daha sürüm uyuşmazlığı hatası almadım. Yukarıda verilen çözümlerin işe yaramadığı arkadaşlar bu şekilde sorunlarını çözebilirler.
Eki Görüntüle 1124928
Eki Görüntüle 1124953
Eki Görüntüle 1124930
Eki Görüntüle 1124944
Hocam merhaba.Bende de son 1 ayda aynı hata ile karşılaşıyorum.Ddu ile yapıyorum düzeliyor birkaç gün sonra aynı hata tekrar geliyor.Siz de durum nedir acaba ? Hala alıyor musunuz aynı hatayı ?
 

Geri
Yukarı