Raijintek cratos Lite 1000W PSU alınır mı?

Arkadaşıma sistem topluyoruz. Normalde High Power'ın 850W'lık bir PSU'sunu alacaktık ama PSU bütçesi 5000₺ olduğu için onun yerine 1000W Raijintek mi alsak bilemedik. Siz ne dersiniz?

İc bileşenleri belli değil şu anda tam olarak. 850W'lık modeli kötü durmasada cratos modelinin kısılmış versiyonu olduğu belli.

Non modüler bir PSU arkadaşın önerdiği 850W hem Gold sertifika hem de full modüler. Daha sağlıklı daha güvenli.
Hocam konu Full modüler veya gold sertifika olup olmamasında değil. Cratos modelinden daha düşük bir model üretilmiş. Yeni piyasaya sürüldüğü için iç bileşenlerinin incelemesi tam bulunmuyor.

Non modüler bir PSU arkadaşın önerdiği 850W hem Gold sertifika hem de full modüler. Daha sağlıklı daha güvenli.
Aslında şuan modülerliğinden çok kaç watt olduğuyla ilgileniyoruz da hocam. C4 tarzında bir PSU mu yoksa sisteme bir zararı yok alınır tarzında bir PSU mu?

Aslında şuan modülerliğinden çok kaç watt olduğuyla ilgileniyoruz da hocam. C4 tarzında bir PSU mu yoksa sisteme bir zararı yok alınır tarzında bir PSU mu?
C4 olacağını hiç sanmıyorum fakat dediğim gibi elde neredeyse hiç bilgi yok. Sadece çoğu şeyden kısıldığını biliyoruz.

🔻 Modüler değil
🔻 Soğutma blokları küçültülmüş
🔻 PFC bobini küçültülmüş
🔻 Kondansatörler: Nippon Chemi-Con ve Rubycon yerine Toshin Kogyo, RL kullanılmış
🔻 Belirli entegreler eksik
🔻 Fan türü: Hydraulic yerine Rifle Bearing
🔻 EMI filtresi tasarımı değiştirilmiş (muhtemelen)
🔻 Bulk kapasitörler değiştirilmiş

850W'lık modelinde bu şekildeydi.

C4 olacağını hiç sanmıyorum fakat dediğim gibi elde neredeyse hiç bilgi yok. Sadece çoğu şeyden kısıldığını biliyoruz.

🔻 Modüler değil
🔻 PFC bobini küçültülmüş
🔻 Kondansatörler: Nippon Chemi-Con ve Rubycon yerine Toshin Kogyo, RL kullanılmış

5K fiyata 1000W'lık bilindik marka başka PSU yok o yüzden merak ettim. Yani sonuç olarak bilgi eksikliğinden dolayı riske girip almaya değmez mi?

Aslında şu an modülerliğinden çok kaç watt olduğuyla ilgileniyoruz da hocam. C4 tarzında bir PSU mu yoksa sisteme bir zararı yok alınır tarzında bir PSU mu?

En çok watt en iyisi değildir ki bir PSU ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi çünkü tüm sistem ondan beslenecek. Bu durumda Watt değerine göre en kaliteliyi seçmemiz lazım.

🔻 Modüler değil
🔻 PFC bobini küçültülmüş

Ve dediğiniz gibi Lite model olduğu için zayıflatılmış fiyat uygun olsun diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı