Kasayı belki 1 yıl göz hapsinde tuttum belki daha fazla, hemen hemen her videosunu her görseli defalarca kurcaladım. RGB aydınlatma ile nasıl bir sonuç elde ederim görebilmek için can çekiştim ama hep aynı açılardan ve aynı şeylerden bahsedilen klavuzlarla karşılaştım.
Belki art niyet belki değil klavuzların hep belli şekilde olmasının ve aradığım cevabı bulamama sebebim şuymuş. Kasanın ön fanları, kasanın saçının arkasına ve kare bir boşluğun içerisinden hava alacak şekilde ve sağa sola simetrik değil sola daha yakın olacak şekilde dizayn edilmiş. Yani bu şekilde öne montaj yaparsam fanlar ve RGB fanlar önden bakıldığında sola ve ağaıya doğru daha yakın olarak biçimsiz olacak.
Aşağıda kasanın orjinal fanlarının görüntüsü var. RGB ışıklandırma, fan ile doğru orantılı olarak dairesel olması gerekirken saçın arkasında kaldığı için kare olarak ve simetrik olmayan bir görsel veriyor.
Şu an kullandığım fanlarıda o yüzden vida yerlerine vida ile tutturmak yerine sıcak silikonla metala yapıştırdım.fanların verimsizliğine bile etki ediyor olabilir bu çünkü dışarıdan alınan hava hemen arkasındaki metale çarpıp bir yerlerden kasanın dışına atılıyor olabilir. Çok küçük bir ihtimal ama ihtimal.
Radyatör için böyle bir bug bulamam direk vida yerlerine takıp görsel olarak çok kötü bir şeyle karşı karşıya kalırım. Gerçi dediğim gibi bu iş henüz bitmedi zamanımın bol olduğu kafamın rahat olduğu bir zaman dilimi bulursam ölmeden önce bakacağım.
Eki Görüntüle 876932