Rainbow Six: Siege alınır mı?

Oyun P2W mi? (ajanlardan bahsetmiyorum bile, onlar zamanla açılabiliyormuş zaten. Birisi bana ayrıca zamanla karakterleri nasıl açıcağımıda öğretirse iyi olur.)

Oynadıkça oyun parası kazanıyorsunuz onları biriktirerek açıyorsunuz, biraz zaman alıyor ama.

Online rekabetçi seviyorsan alınır. Güzel taktikler kurabileceğin eğlenceli bir oyun.

6.000 Saat boyunca oynadım. Arkadaşlarının olması ve zamanla mapleri çözmen gerekiyor. Bir nevi öğretici yok.
Savunma ve atak karakterlerinin kendine öz özellikleri var. Bunları öğrenmen gerekiyor.
Belirli bir seviyeden sonra rank sistemi açılıyor ve karakterleri parayla almak istemiyorsan,oyun içinde kasman gerekir.
Özellikle atakta kamera yerlerini bilmen gerekiyor. Zaman ve sabır ister.
Eğer merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.

Oyunu alma derken? Önermiyor musunuz?
Önermiyorum.

Bu oyun dışı güzel içi kötü bir oyun. Öncelikle hiç oynamamış arkadaşlara sesleniyorum. Bu oyun buglarla dolu ve server sorunları var. Ubisoft yapımı bir çok oyun gibi. Bizim yüz lira verdiğimiz oyuna indirimlerle yabancılar beş dolar veriyor. Biz hesaplarımızı kaybederiz diye korkarken onlar her gün yeni bir hesap açıp bu oyunu rahatlıkla alırlar. Rahatlıkla da hile yaparlar ne de olsa kaybedecekleri şey beş birim para. Düşünün ki beş lira. Hile de mevcut oyunda. Oyunun saçmalıklarını size saysam metinler yetmez ama değineceğim bir kaçına. Mesela Uplay üzerinden arkadaşlarını davet ediyorsunuz. Oyunun kendi arayüzünde arkadaş ekleme davetleme yok. Bu iki uygulama arasında uyum sıfır. Arkadaşınız oyun içinde takımınızda değilken uplay arkadasınızı takımınızda sayıyor tekrar davetlemek için çıkıp girmek zorunda kalıyorsunuz. Bu her gün bir kere olur. Başka bir problem siz oyun aratırken bulmuyor halbuki sizi çoktan oyuna sokmuş oluyor. Siz oyun aratmayı bitirip tekrar başlattıgınızda takımı dagıttıgı gibi sizi dereceli maça almıyor. Bir maç süresi sonrasında siz yarım saatlik bir dereceli maça girememe cezası alıyorsunuz ve derecelide puan kaybediyorsunuz. Oyunu kapatıp açarsanız bir ihtimal sizi oyuna alıyor ve bir tur kaybederek başlıyorsunuz. Takım olarak giriyorsanız bunu bütün takımın yapması lazım. Bunlar daha oyuna girmeden olan şeyler. Oyun içerisinde yaşanılan buglar şu minvalde ; Kırdığınız kapıdan girememe (sizde kırık olarak görünüyor serverda kapalı), kafasına sıktığınız adam hasar bile almıyor, ses bugları (bir anda sesler her yerden geliyor) , siz görünürde anında vurulurken pingden dolayı kaybetmeniz karşıdaki kişinin aslında başta sizi farketmemiş sonradan dönüp vurduğunu görüyorsunuz (ping dediğim 50 benımse karsı 20), karakter yeteneklerindeki buglar zaten yığınla, bazı yetenekler duvar kırıyor tabi bunu bazen de başaramıyor, oyunu bilmeyenlere anlatmam zor ama şöyle söyleyeyim bomba atıyorsunuz düşünün birini öldürmesi lazım öldürmüyor, yada bir kalkanı kırması lazım kırmıyor. Oyunu yapanların mantığı da çok saçma, bu oyuna bir çok yerde etki ediyor. Mesela oyun üç üç berabere kaldı sizi atak veya defansa atıyor yeni turda ama mantığı ney ben çözemedim. Aylardır oynuyorum hiçbir mantıklı açıklama bulamadım. Genelde saldırı olmak daha zor ve bu da bu rastgele atamayı rahatsız edici bir hale sokuyor. Tamam güzel bir oyun oynadınız hileci yoktu takımınız iyiydi ve sonuç. Bam ekrana bir bildiri ''Takımınıza hileli adam geldi aldığınız puanın daha fazlasını sizden geri alıyoruz.'' Hadi puanımı aldın daha fazlasını neden alıyorsun di mi? Bu arada smurf hesaplar yığınla. 30 lvl adamın oyunu kasıp kavurması bundan başka bir anlama gelmemeli. Nede olsa adamlar oyuna beş birim para veriyor her gün bir hesap açsa ne olur. İndirimle elli lira verdiğiniz oyuna beş lira verirseniz 45 lira ile dokuz hesap daha açarsınız. Bunlara rağmen ben oyunu oynuyorum. Çünkü akılsız olmak böyle bir şey bağımlılık zor zanaat. Bu tarzda daha iyisi var mı derseniz ne yazık ki yok. Olsa eğer onda oynardım. Daha iyisi yok diyerek oy vermek gibi. Ben daha bu yorumu yazarken yoktu ama sımdı yenı bir hata çıktı o da şu oyun her maçtan sonra bağlantı koptu diyor oyundan çık gir yapıyorum. Sağol ubi.

yukarıda yazdığım yorumun üzerinden yaklaşık olarak 1 yıl geçti. Oyunda küçük çaplı değişiklikler var ama buglar konusunda hala daha gerideler. Ben bu bir yıl oyunu oynamadım. Geri geldiğimde oyunun içinde çok bir sorunla karşılaşmadım. Ama şu an oyuna giremiyorum çünkü ubisofta bağlanamıyorum. Hatta benimle birlikte bir çok insan bağlanamıyor. Ayrıca dün bağlantı kopmaları yaşadım. Arkadaşlarla bizi oyundan attı yaklaşık dört kere falan. Bizim de köpek gibi oynama isteğimiz vardı ama kursakta kaldı. Ama oyunu içerik bakımından geliştiğini söylemek mümkün. En azından saçma sapan sezon pass vermiyor. Bu sezon pass dolu dolu geldi bana. Ama bu da onların işine geliyor. Ne de olsa cebimizden para veriyoruz.

Bu yorumu 2021 yılında yapmışım. Geçen sene de oyuna girdim. Fakat yine kafadan atışları saymamaya devam etti. Oyundan bir kaç sefer attı. Bu oyun böyle bir oyun. Böyle bir oyun olmasa deli gibi oynanırdı zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı