Rainbow Six Siege Oynarken Görüntü Gidiyor

ahmetemir

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2019
Mesajlar
56
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 4 gün önce Epic Games'ten 23.6 TL'ye R6 satın aldım. Oyunu indirdim ve oynadım. Yaklaşık 2 maç sonra ekran birden gitti ama kasanın fanları çalışmaya devam etti. Sonra güç kaynağından kapadım ve tekrar açtım. Sorunsuz oynadım. Fakat bugün tekrar girdiğimde 2 maç attıktan sonra tekrar aynı şeyler oldu. CS:GO ve GTA V'de böyle bir sorunla karşılaşmadım. FurMark testinde ekran kartı 64 dereceyi geçmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

GPU: XFX RX 5600XT.
CPU: Ryzen 5 3600.
RAM: Apacer panther 16 GB 3000MHz (2x8)
SSD: Crucial BX500 480GB.
Kasa+PSU: Corsair Spec Delta-RGB + Corsair VS550 80+
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğin olayı ben stabil OC yapamadığım zaman yaşıyordum. İşlemciye prime 95 testi yapabilir misin ? 10 dakika yeterlidir. Bu testten de sağlam çıkıyorsa. Sıkıntı driverlarda büyük ihtimal.
 
XFX RX 590 ekran kartım ile dediğiniz sorunu ilk başta Metro Exodus oyununda, daha sonra bütün oyunlarda ve en sonunda sistem boştayken bile bu sorunla karşılaştım. Genelde siyah ekran hatası diye geçiyor bu problem. Ben sorunu şöyle çözdüm. 20.2.2 sürümü kullanıyordum. Kartın Frekans Mhz değerini düşürmem bu sorunu çözmüştü. Şuan 20.4.2 sürümünü kullanıyorum Frekans Mhz değerini düşürdüm ve undervolt uyguladım bu sorunla karşılaşmadım. Bazı arkadaşlar bu değerlerin düşürülmesine bağlı olarak performansta düşer diyebilirler. Ben kendi kartımda uyguladığım ayarlar ile hiçbir şekilde performans düşüklüğü yaşadım ve bizzat otomatik ayarına göre birçok test programlarında ve oyunlarda FPS testi yaptım. Sonuçta bu kartları yüksek FPS değerleri için alıyoruz. Yapmış olduğum ayarlarda en ufak FPS düşüşü tespit etseydim ayar yapmazdım, siyah ekran hatası ve yüksek sıcaklık değerlerine rağmen kullanırdım kartı. Size de tavsiyem şuan kullandığınız sürümü DDU programı ile kaldırıp 20.4.2 kurun deneyin. Yine bu hatayı alırsanız Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp deneyin. Yine alırsanız 20.2.2 deneyebilirsiniz. Genelde bu tarz işlemler bu sorunu çözebiliyor. Eğer Radeon programından ayar yapacaksanız görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 44

Yeni konular

Geri
Yukarı