Rehber Rainbow Six Siege Test Server az boyutlu indirme yöntemi

Selamlar arkadaşlar. Rainbow Six Siege oyunun yeni sezonu 'Shadow Legacy' 17-18 Ağustos tarihinde Test Server'a gelmesi planlanıyor. Bugün panel sunumu ile yeni sezonun tanıtımı yapılacak.

Test Server'ı oynamanız için ayrıyeten 70 GB'ınızı feda etmeniz gerekecek. :) Çünkü 2 oyunu da ayrı ayrı indirmeniz gerek ama halbuki ikisinin de indireceği dosyalar aynı. Hali hazırda ana oyununuz kurulu duruyorsa bunu indirmeye ne gerek var? İşte size o 70 GB'ı indirmemeniz için böyle bir konu açtım, umarım yardımım dokunur ve işe yarar.

Not!: Bu yöntemi Steam üzerinden anlattım, UPlay'de işe yarıyor mu hiç emin değilim.

İlk önce Steam oyunlarınızı hangi klasörde bulunduruyorsanız o dizine gidin. (Örneğin; C:\Program Dosyaları (x86)\Steam\steamapps\common)
Steam içinden de oyunun kurulu olduğu klasörü bulabilirsiniz, bunun için:
  • Steam'den Kütüphanenize girin.
  • Tom Clancy's Rainbow Six Siege oyununu bulup sağ tıklayın ve "Özellikler" kısmına girin.
    Ekran Görüntüsü (11).png
  • Açılan pencerede üst kısımda "Yerel Dosyalar" sekmesine geçin ve "Yerel Dosyalara Göz At" butonuna tıklayın.
    Ekran Alıntısı.PNG
Oyunun kurulu olduğu yeri bulduk, şimdi ise Test Server dosyaları için bir klasör açmamız gerekecek, bu klasörün adı ise "Tom Clancy's Rainbow Six Siege - Test Server" şeklinde olacak.

Ekran Alıntısı.png


Klasörümüzü de bu şekilde oluşturduktan sonra, sıra geldi kopyalama işlemine. Ana oyunun kurulu olduğu klasöre girip tüm dosyaları seçiyoruz ve kopyalıyoruz. Kopyaladıktan sonra yeni oluşturduğumuz "Tom Clancy's Rainbow Six Siege - Test Server" klasörünün içine bu kopyaladığımız dosyaları yapıştırıyoruz, kopyalanması biraz zaman alabilir.

Ekran Görüntüsü (12).png


Ekran Görüntüsü (13).png


Kopyalama işlemimiz bitti ve şimdi sırada Steam'in bu yapılan işlemleri tanımlaması için "appmanifest" dosyası ile oynamamız gerekecek.

Bu sefer "steamapps\common" değil de, direkt "steamapps" klasöründe duruyoruz ve appmanifest dosyalarını görüyoruz. Bizim ihtiyacımız olan dosya "appmanifest_359550" adlı dosya, bu dosyadan bir tane daha oluşturuyoruz ve adını "appmanifest_623990" olarak adlandırıyoruz(Uzantısı ile oynamayın!).

Ekran Alıntısı.PNG


Dosyamızı oluşturduktan sonra içine giriyoruz ve aşağıda verdiğim fotoğrafta, uyguladıklarımı siz de aynen uygulayın.

Ekran Alıntısı (1).png


Bu şekilde değiştirdikten sonra kaydedip çıkıyoruz ve daha sonra Steam'e girip Test Server'ın indirmesini başlatıyoruz, 10 dakika kadar dosyaları doğruluyor ve işte bu kadar! :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Olabildiğince sade ve eksiksiz bir şekilde anlatmaya çalıştım, eksik bir şeyler varsa uyarabilirsiniz, teşekkürler, iyi oyunlar. :)
 

Geri
Yukarı