Rakı Sofrası'nda Neler Olmalı?

Rakı hakkında yine bilgi edinmek isterseniz sizlere Aydın Boysal'ı taktim etmek isterim.

Talimatlarını özveri ile yerine getirdiğinizde ve limitinizi bildiğinizde rakı içmenin ne demek olduğunu anlayacaksınızdır.

Benden sizlere:

Mümkün mertebe mezeyi tırtıklamayın!
Dışarı ile çok muhattab olmayın.
Dinleyeceğiniz müzik ağır olmasın. TSM, Fasıl müzikleri, Türküler hep kısık seste olsun.
Eski mevzuları çok açmayın.
Kimseyi bir konuda ikna etmeye sakın ama sakın çalışmayın!
Rakıya buz atmayın.
Halk arasında rakıdan sonra içilen biranın "cila" lakabı alması üzerine cilayı hemen yapmayın. Yapacaksanız tek bir bira yeterli.
Bol bol soğuk su bulundurun.
Rakıdan önce su atmayın.
Telefonu sakın ama sakın masada bulundurmayın. Telefon görüşmeleriniz acil olmadıkça olmasın. (Şuan müsait değilim. Başka bir zaman sonra konuşalım diyip kibarca kapatın)

Son olarak çok içmeyin. Alkollü içkiden soğumak istemezseniz kararında ve yerinde tüketin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Havuç iyi gider. İnce uznca dogra ve bardaga yerleştir. Limon sik ve tuzla. Buna salatalıkla ekleyebilirsin. Bunun yanında leblebı tabı sıskınlıgı alır. Bunun da yanında fındık , fıstık , ve tuzlu fıstık ıyı gıder tabı.

Hazır konu hortlamışken bende yazayım bir şeyler :D

Eğer alkolün etkilerine alışkın biri değilsen pek fazla telefon kullanma, saçma sapan kişileri arayabilirsin.

Tercih ettiğim mezeler:

Beyin salatası
Arnavut ciğeri
Midye dolma
Karides güveç veya tava
Ahtapot salatası
Koyun veya keçi peyniri
Patlıcandan yapılma çeşitli mezeler
Ton balığı
İtalyan salatası
Karışık meyve tabağı
Kadın budu köfte
Sigara böreği
Ben yoğurt sevmem ama sevenleri için haydari v.b

Yanında tercih ettiğim ana yemekler:
Genellikle ızgara, mangal yemekleriyle tercih ederim.
Öncelikli olarak balıkların yanında tercih ederim.
Ancak et ve tavuğun yanında da güzel gider.
İsteyen ana yemek olmadan meze ile de içebilir.

Eğer rakının tadından hoşlanmazsanız 2 seçenek sunacağım:
1.Sek içmek: Pek çok kişi bilmez ancak sek içerken tadı daha güzeldir. Ama daha dikkatli içmek gerekir.
2.Soda ile karıştırarak içmek: Gazlı maden suyu tercihen beypazarı :)

Not:Mezlerden hoşunuza gideni seçin, hepsini alın demiyorum.
Not2:Bünyeniz alışkın değilse yavaş ve az için. Alkol direnciniz az ise 2 kişi 35'liği geçmeyin.
Not3:Ankara'da yaşıyorsanız beni de çağırın :D :D
Not4:Rakı erkek adamın içkisidir çocukça hareketlerden uzak durun :D

Her ne kadar bazı kesimler karşı çıksa da rakıyı şalgam suyuyla içmek harika bir tercih bence. Rakı keyif içkisidir. Tek amacı sarhoşluk olan rakı içmemelidir. O mezeleri hazırlamak bile ayrı bir keyiftir. Sofra hazırlanırken herkes bir işin ucundan tutar. Sofradan kalkınca herkesin aklı fikri yerinde olmalı, kimse ortalığı dağıtmamalıdır. Güzel bir çay içilebilir rakıdan sonra. Başkaları kesinlikle rahatsız edilmemeli ve alkollüyken direksiyona geçilmemelidir.

Vodka portakal içtik. Yanında da fındık yedik ne b*k varsa artık. En son tuvalete eğilmiş kusmaya çalışıyordum :)

Arkadaşlar redbull tarzı içeceklerle karıştırıp içiyorlar her ne kadar zararlı desem de dinlemiyorlar. Ben Vodka değilde viski taraftarıyım çok keskin asıl güzel yanı da bu. :)
Rakının tadını pek haz etmedim şahsen.

Ve vodka , viski tarzı içki türlerinin yanına bir şey yenmesi pek uygun değildir. En azından ben öyle düşünüyorum. Vişne suyu ile karıştırdımı çok güzel oluyor vodka şahsen vişne suyunu çok seven birisi olarak... :) Sonra dolanıyorsun etrafta vişne vodka vişne vodka diye... :) ( Tabi işin espirisi)

Bu kadar yazdım alkolik birisi değilim. Özel günlerde özellikle yılbaşı hepsinden 1, 2 bardak içmişimdir. Üstüne çıkmaz... Yanlışlık olmasın 1 yılbaşında hepsinden 1 , 2 bardak değil de toplam olarak hepsinden 1, 2 bardak. :)

Bu arada Recep Baltaş hiç kusma noktasına gelmedim şahsen nasıl bir duygu bilmiyorum. :D Çok kötü bir şey sanırsam... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bende kaliteli puro arayışındayım ama sigara kullanmıyorum ve çevremde puro sever biri yok, o yüzden freeshop'lardaki purolardan baska bulamadım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı