Rakı Sofrası'nda Neler Olmalı?

Şöyle bir gerçek var: "on the rocks" muhabbetinde viski içine yakındaki akan dereden, buz gibi taşlar getiriyorlar, ve o taşların kimyasal bileşenleri (tabi suyun da) viskiye farklı bir tat katıyor. O yüzden "buzlu" hiçbir viskiye bulaşmam aklım yerindeyse.
Veya bir gün oturup bölgesel mineral haritasına bakarak damak zevkimi düzenlemem gerekir. Bu damak zevki buzla içilebilecek tüm içkiler için geçerlidir. Çünkü soğuk taştaki mineraller, alkolle çözünerek lezzeti değiştirebilirler.

Famous Grouse veya burbon (Amerikan tipi, mısırdan yapılan) Whitehorse, soğuk olması yeterlidir ve tercih edilmelidir. Bir gün Moonshine deneyeceğim, viskinin boğma rakı versiyonu... ki incir boğmasına bayılırım.

Single-malt'lar ise, hafif sulandırılarak içilmelidirler ki tat, koku ve hatta rahiyaları açılsın, içen kişinin ruhuna dokunsun.

Kardeşim sen nerdesin? Arada seninle takılmak isterim :)

İstanbul'dayım. Technopat'ı ziyarete gelmeden 2 gün önce bana haber verin ki bar'da yer ayarlayayım. Benimle genelde takılmak şu anlama gelir: "Abi kaçıncıyı içiyoruz? - Dört ama ben eve gidiyorum sabah iş var. + Ne ara içtin o kadar?!"

Moonshine işte, içki yasaklanmışken Dolunay Işığında yapılan viskilere verilen ad. (BKZ: Breakin'Bad) O yüzden "boğma rakı" benzetmesi yaptım.

HA...

Boğma rakılar, incir, erik, üzümden yapılabilir ve içtiğiniz hiçbir rakıya benzemez:

- Çok aromatik, anormal lezzetlidir. Yapıldığı meyvenin lezzetine sahiptir. Yapan kişiye bağlıdır. Hatay Samandağ'dan gelen bir incir boğması, burnuma incir ağacı yaprağının sürtülmesi gibi bir his vermişti...
- Şeker oranı yüksektir aman diyim.
- Genelde ya yumuşacık içime sahiptir yada ağzınızı döve döve mideye kadar düşer ve pes etmez.
- "Bana bi şey olmaz" diyerek hızlı içen çok insanı yerlerde tuvalete yetişemezken görmüşümdür.
- Rakı Shinigami ise, Boğma rakı Espada'dır.

İstanbul'dayım. Technopat'ı ziyarete gelmeden 2 gün önce bana haber verin ki bar'da yer ayarlayayım. Benimle genelde takılmak şu anlama gelir: "Abi kaçıncıyı içiyoruz? - Dört ama ben eve gidiyorum sabah iş var. + Ne ara içtin o kadar?!"

Moonshine işte, içki yasaklanmışken Dolunay Işığında yapılan viskilere verilen ad. (BKZ: Breakin'Bad) O yüzden "boğma rakı" benzetmesi yaptım.

HA...

Boğma rakılar, incir, erik, üzümden yapılabilir ve içtiğiniz hiçbir rakıya benzemez:

- Çok aromatik, anormal lezzetlidir. Yapıldığı meyvenin lezzetine sahiptir. Yapan kişiye bağlıdır. Hatay Samandağ'dan gelen bir incir boğması, burnuma incir ağacı yaprağının sürtülmesi gibi bir his vermişti...
- Şeker oranı yüksektir aman diyim.
- Genelde ya yumuşacık içime sahiptir yada ağzınızı döve döve mideye kadar düşer ve pes etmez.
- "Bana bi şey olmaz" diyerek hızlı içen çok insanı yerlerde tuvalete yetişemezken görmüşümdür.
- Rakı Shinigami ise, Boğma rakı Espada'dır.

Ankara-İstanbul hızlı tren açılsın Istanbul'a gideceğim. Hayatımda sadece 1 kere 3 günlüğüne gittim yani pek bilmiyorum İstanbul'u. Eğer kabul edersen bir ziyaret etmek isterim. Bu arada bünyem alkole alışkın ve dirençlidir. Adam gibi içildiği taktirde limitim şaşılacak derecede yüksektir.

Hayatımdaki en güzel tren yolculuklarından biri, 8 kişi planlayıp 2 kişi becerebildiğimiz bir 10 Kasım trenle Istanbul - Ankara yolculuğuydu.
Hıza fazla takılmamıştık, trenin kilitlenmeyen kapılarından sarkadak çektiğimiz fotoğraflar, Eskişehir'e gelmeden tarlalar arasında çektiğimiz bir taraf karanlık bir taraf aydınlık fotoğraflar, yemekli vagondaki biralar ve deli eleman... Tabi o zamanlar sigara içerdik, salaktık.

İstanbul güzeldir, gezmek için...

Yaşamak büyük problemdir.

Her şey pahalı... Tuborg ne kadar başkentte?

Hayatımdaki en güzel tren yolculuklarından biri, 8 kişi planlayıp 2 kişi becerebildiğimiz bir 10 Kasım trenle Istanbul - Ankara yolculuğuydu.
Hıza fazla takılmamıştık, trenin kilitlenmeyen kapılarından sarkadak çektiğimiz fotoğraflar, Eskişehir'e gelmeden tarlalar arasında çektiğimiz bir taraf karanlık bir taraf aydınlık fotoğraflar, yemekli vagondaki biralar ve deli eleman... Tabi o zamanlar sigara içerdik, salaktık.

İstanbul güzeldir, gezmek için...

Yaşamak büyük problemdir.

Her şey pahalı... Tuborg ne kadar başkentte?

Yerine göre değişir ancak Tuborg Gold'a 9 TL'den daha fazla vermedim. Ama 2-3 katı fiyata satılan mekanlarda var.
Biz 2 kişi gelmeyi planlıyoruz zaten :)

Pavyonlarıyla ünlü bir şehirde yaşamama rağmen 1 kere gittim arkadaş zoruyla ve önermem. Pavyon genelde kamyoncuların mekanıdır :D

Ben de Mega Show'a 1 kere gittim. Hatta Maliye hocam götürdü. Ay ay Merve diye süper bir kons vardı. Ona rağmen sarmadı beni :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı