RAM artışı ile FPS artar mı?

8 GB yerine tek kanal 16 GB olsa da FPS 100'ün altına düşecekti eminim. RAM'in çift kanal olması doğrudan işlemci performansı etkilediği için özellikle rekabetçi oyunlarda FPS'i fazlasıyla arttırıyor.
Tek kanal 16GB RAM olduğu zaman RAM dolaylı takılma yaşanmaz bahsettiğiniz oyunda. 100'ün altına düşüyorsa farklı bir nedeni var tek kanal RAM ile alakalı diyemeyiz ekran kartı ile alakalı olabilir veya işlemci, verdiğin örnekten bahsettim. Onun dışında çift kanal RAM'in işlemci performansını arttırdığı doğru yanlış diyen olmadı :D
 
RAM artışı doğrudan FPS artışı sağlar. Bilmeden yazanlar var hala. Farklı bir RAM takarsanız muhtemelen çalışacaktır ama uyum sorunu belki olabilir. Ayrıca anakartınızın desteklediği ölçüde halihazırda kullandığınız Mhz değerine çekilir. 3000 kullanıyorsanız yenisi de 3000 çalışır. Ama bunun kontrolü de ayrıca gereklidir.
 
FPS çok etkilemez ama donma-takılma varsa giderir gözle görülür fark oluşturur ayrıca RAM modeli olarak sıkıntı yaşayabilirsiniz o yüzden Dual kit öneriyoruz aynı RAM'dan 2 tane farklı alsanız bile sıkıntı çıkarabiliyor.
 
Tek kanal 16 GB RAM olduğu zaman RAM dolaylı takılma yaşanmaz bahsettiğiniz oyunda. 100'ün altına düşüyorsa farklı bir nedeni var tek kanal RAM ile alakalı diyemeyiz ekran kartı ile alakalı olabilir veya işlemci, verdiğin örnekten bahsettim. Onun dışında çift kanal RAM'in işlemci performansını arttırdığı doğru yanlış diyen olmadı :D
Ben takılma olayından bahsetmiyorum bile, performansı yani FPS'i arttırmasından bahsediyorum. Daha önceki sayfalarda @emircanunlts'in mesajında dediği gibi büyük ölçüde FPS arttırıyor. Her şeyi geçtim bizzat kendi sistemimle denedim FPS büyük ölçüde artıyor yani dediğin gibi fps'nin 100'ün altına düşmesinin ekran kartı ile alakası yok.
 
Ne kadar FPS'den bahsediyoruz?
Oyundan oyuna değişeceği için net bir şey söyleyemem ama kayda değer fark olacağı kesin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Şu anda Adata'nın 8 GB'lık RAM'ini kullanıyorum (Adata DDR4 8 GB 3000MHz Single XPG Gammix D10 Black RAM). Aşağıdaki belirttiğim RAM'i alıp anakartıma dahil edersem FPS oranında artış olur mu? Malum, günümüzde artık 8 GB RAM yetmiyor.


CL degerleri ayni olsa bile uyumsuzluk yasayabilirsiniz varsa 3000MHz'lere bakin ama FPS artisi yasarsiniz.
 

Geri
Yukarı