RAM arttırp bütün kullanımı vermek FPS etkilenir mi?

BerkayAkcay

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Laptopum çok iyi değil. 4 GB RAM var ve Minecraft oynarken bütün RAM'i kullanmama rağmen arada donma kasma oluyor. Bazen hep oluyor. Sinir oluyorum. O yüzden RAM'i 8 GB yapıp bütün kullanımı versem FPS en fazla ne kadar artabilir? (Not: Oynadığım sürümler 17,12 arası oluyor, mod da kuruyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de FPS artışı olur. Bu arada 4 GB RAM'in tamamını kullansanızda yetmediği için droplar kasmalar olması normal. Çift kanal RAM ile çok daha rahat çalışır sistem.

Bu arada ekran kartınız ve işlemciniz ne?

Ben R3 3100, RX570, 8 GB RAM ile Valorant oynarken 110-120FPS alıyordum. RAM'lerimi 16 GB'a yükselttim ve ölüm maçında en yüksek ayarlarda bile 200FPS alıyordum. Yani etkiliyor ama oyuna göre de değişir. Bu sistem ile Minecraft da düşük FPS alıyorum. Aynı sistem 8 GB RAM ve GT 1030'lu arkadaşım daha yüksek alıyor Minecraft da.

İstediğin kadar RAM var Minecraft gerektiğinden fazla RAM kullanıp FPS'ni artırmaz.
Swap Memory kullanmıyorsa eğer istersen 32 GB yap Dual channel yapmadığın sürece FPS artmayacak.
Minecraft işlemci ağırlıklı bir oyun işlemcini yükseltmen gerek.

Hocam doğru diyorsunuz da, arkadaş zaten 4 GB RAM ile oyuyor sistemi 8 GB RAM yapsa illaki sistemde rahatlama, FPS artışı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı