RAM çalışmıyor

Asilcanasil

Decapat
Daha fazla  
Ben dün her gün yaptığım şey olan PC mi açtım okuldan gelmiştim PC'ye baktığımda ekran gelmemişti ve kasa 10 15 20 sn sonra kapanıyordu. Tekrar kendiliğinden açılıyordu, hep devam ediyordu. Neden kaynaklandığını bilmiyordum. Aynısı arkadaşımada olmuş RAM tam takılı değildir dedi, RAM'i çıkarttım düzgüncene taktım RAM'in yerini değiştirdim yine olmadı. Sorun ne anlamadım. Her şeyi denedim hiçbir şey olmadı, RAM mi bozuldu emin değilim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 70
  • image.jpg
    98,3 KB · Görüntüleme: 71
  • image.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 64
Hiç ekran görüntüsü alamıyorsan ve tek RAM varsa birinden ödünç RAM alıp deneyin, olmazsa tamirci lazım, ekran gelmedikçe yapabilecek çok bir şey yok.

Sıkıntılı olduğunu düşündüğünüz RAM'i çıkarıp öyle deneyin eğer açılırsa çıkardığınız RAM'de ya da anakartın soketinde sıkıntı vardır. Ama RAM'in bozuk olması daha ihtimal.

RAM'ler kolay bozulan şeyler değiller. Açılıp kapanma bana daha anakartsal bir durum gibi geldi. Kasa eskiye benziyor zaten, ömrü bitmiş olabilir.

Ee RAM olmasa da açılır mı?

RAM'ler kolay bozulan şeyler değiller. Açılıp kapanma bana daha anakartsal bir durum gibi geldi. Kasa eskiye benziyor zaten, ömrü bitmiş olabilir.

Hayır sapa sağlamdı birden oldu hiçbirlerime yok ona bakılırsa bu PC sen daha eski bir PC daha var ve hiçbir sorunu yok 13 yıllık hem.

Ee RAM olmasa da açılır mı?
Bence açılmaz ama benim de aklım karıştı biraz.

Hayır sapa sağlamdı birden oldu hiçbirlerime yok ona bakılırsa bu PC sen daha eski bir PC daha var ve hiçbir sorunu yok 13 yıllık hem.
Yani bozulan şeyler zaten bozulana kadar sağlamdır. Bir bilgisayar 13 yıllık diye diğeride o kadar yaşayacak diye bir kural yok. Elektronik alet sonuçta.

Olabilir ama bazen RAM'ler kötü anakartlarda takılınca anlamsız şekilde bozuyor ya da benim 6 sene önceki anakartım 6 tane RAM bozduğu için bana öyle geliyor.

Olabilir ama bazen RAM'ler kötü anakartlarda takılınca anlamsız şekilde bozuyor ya da benim 6 sene önceki anakartım 6 tane RAM bozduğu için bana öyle geliyor.
Dış etkene bir şey demem, olay yine anakartsal soruna gidiyor. Dediğim gibi, RAM başka takılıp denenbilir, yoksa bende başka çözüm yok.

Hani fişten çekersin 5 dakka sonra takarsın, açkapama tuşuna 30 sn basılı tutarsın belki olur. Belki yarın sabah çalışır gene.. neler gördük buralarda..

Bence açılmaz ama benim de aklım karıştı biraz.

Yani bozulan şeyler zaten bozulana kadar sağlamdır. Bir bilgisayar 13 yıllık diye diğeride o kadar yaşayacak diye bir kural yok. Elektronik alet sonuçta.

Tamamda bir kasma derdi yok hiç sorunu yok bir de ben cuma gündüz iken okuldan geldiğimde direkt açmamıştım kurcalamıştım vbiraz başka PC'den yani 13 yıllık PC imden RAM'i çıkarıp bu kasaya takmaya çalışmıştım bu PC'deki RAM'i şokeyi açmadan oynatmıştım çıkartmaya çalışmıştım sonra boş verin PC Ti açmaya çalıştım böyle oldu.

Bir de diğer PC'deki RAM tam oturmuyordu oynuyordu tam girmiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…