RAM CPU-Z üzerinde gözüküyor BIOS'da gözükmüyor

ZVC

Hectopat
Adsız.png

zınk.png

Sadece bilgisayarın anakartına gömülü olan RAM gözüküyor diğer sonradan taktığım 4 GB CPU-Z programında görünüyor fakat BIOS ve özellikler kısmında görünmüyor.

Cihazınızın tam olarak marka-modeli nedir? CPU-Z programında veya AIDA programında anakarta gömülü olan belleğin bilgisi görünüyor mu? Eğer görünmüyorsa mevcut sürümü kaldırın ve şuradan eski sürümlerden 1.75 olanı kurun, tekrar kontrol edin.

Slot 1 slot 2 olarak 2 RAM'de CPU-Z'den görünüyor mu?

SPD kısmında sadece anakarta gömülü olan RAM görünmüyor boş gözüküyor diğer RAM görünüyor ama BIOS ve özelliklerde görülmüyor.
Cihazınızın tam olarak marka-modeli nedir? CPU-Z programında veya AIDA programında anakarta gömülü olan belleğin bilgisi görünüyor mu? Eğer görünmüyorsa mevcut sürümü kaldırın ve şuradan eski sürümlerden 1.75 olanı kurun, tekrar kontrol edin.

ASUS X554LJ modeli, orada görünmüyor RAM slotunun üzeride 1600MHz 1.5v DDR3 yazıyordu bende aynı özeliklere sahip bir RAM aldım fakat sonuç bu, dedğiniz şeyi deneyeceğim.

Dediğinizi yaptım ama yine aynısı ile karşılaştım.

Son düzenleme:
Belki cihazınız sadece düşük voltajlı 1.35 Volt bellek destekliyordur. O yüzden bu sorunu yaşıyorsunuzdur ama slotun üzerinde 1.5 Volt yazdığını söylediniz. Maalesef sorunun ne olduğunu bilmiyorum.

Bu gerçekten üzücü bir şey ayrıca ilk başta 8 GB 1.35V almıştım Vatan'dan siyah ekranda kalınca geri verdim ve sonra 1.5v RAM aldım çalıştı ama gözükmedi üzüldüm gerçekten şu anda ,yine de teşekkür ederim.
Bu gün ASUS teknik servisi ile iletişime geçtim kendileri anakartları seri ürettikleri için üstünde 1.5v yazdığını belirttiler yine 1.35V 4 GB bir RAM alıp tekrar ve son olarak deneyeceğim olmazsa hukuki işlem başalatacağım böyle bir sorun yaşarsanız arayın teknik destek ekibini sorun cevap vermek zorundalar, cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim konuyu kilitleyebilirisin admin ,konu kilit.

Son düzenleme:
Bu gerçekten üzücü bir şey ayrıca ilk başta 8 GB 1.35V almıştım Vatan'dan siyah ekranda kalınca geri verdim ve sonra 1.5v RAM aldım çalıştı ama gözükmedi üzüldüm gerçekten şu anda ,yine de teşekkür ederim.
Bu gün ASUS teknik servisi ile iletişime geçtim kendileri anakartları seri ürettikleri için üstünde 1.5v yazdığını belirttiler yine 1.35V 4 GB bir RAM alıp tekrar ve son olarak deneyeceğim olmazsa hukuki işlem başalatacağım böyle bir sorun yaşarsanız arayın teknik destek ekibini sorun cevap vermek zorundalar, cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim konuyu kilitleyebilirisin admin ,konu kilit.
selamlar aynı konudan ben de müzdaribim. Lütfen yardımcı olun. assus x555lb laptop var, üzerinde 1.5v ve de sistemde 1600mhz yazıyor diye gidip 320tlye 8gb ram aldım ve şuan aynı sizinki gibi spd kısmında gözükmesine rağmen görev yöneticisinde ram gözükmüyor. Ne yaptınız da çözüm buldunuz lütfen yardımcı olun.teşekkür ederim şimdiden

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı