NOY4N
Picopat
- Katılım
- 4 Mart 2025
- Mesajlar
- 232
@zeynepeee @Net Fatihi Vesveseye ne kadar önem verirsen o kadar gözünde büyür, bu bu anlık aklına gelen birşeyi unutmaya çalışmaya benzer.
Haklısınız. O tür insanlarsız bir hayat yok. Önem vermemek lazım. Aynen.@Net Fatihi Dediğiniz şeyler önemli ama tam bu soruna çözüm değil, buradaki sorun vesvese eskiden alimlerin çözümü farklı oluyordu buna.
@zeynepeee Tek şey söyleceğim biliyorum size de saçma gelebilir ama sinekten fil yapıyorsunuz.Sizinle şahsi bir sorun yaşamıyorsa insanlar zaten anlık birşey düşünüp unutuyor. Çözümü bence tamamen ehemmiyet vermeyi azaltmanız gerek. İlk önce insanların o kadar umursamadığını sizin de umursamamanız gerektiğini kabullenmeniz lazım. Sonra belirli sorunu olan insanların her zaman olacağını ve aslında sizin hakkınızda sizi her gördüğünde kötü düşünen birisinin varlığının o kadar da önemi olmadığını kabul etmek lazım.
Evet öyle oluyor. Böyle düşünmemeye zorladikça böyle düşünüyorum.@zeynepeee @Net Fatihi Vesveseye ne kadar önem verirsen o kadar gözünde büyür, bu bu anlık aklına gelen birşeyi unutmaya çalışmaya benzer.
@zeynepeee sende muhtemelen anksiyete de var. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çekiyor musun? İletişim esnasında göz teması kurarken zorlanıyor musun? Tanımadıklarınla konuşurken zorlanıyor musun?
Zorbalık kötü bir şey ancak insanlar zorbalayacakları insanı bir anda toplantı yaparak seçmezler, ortamdaki en güçsüz görünen kişi zorbalanır genellikle. Zorbalayan kişinin istediklerini verirsen genellikle daha çok zorbalanırsın. Aşırı tepki vermek mesela yanlıştır. Erkek olsan spora git derdim de sizde nasıl işliyor durum bilmiyorum. Belki duruşundan, dış görünüşünden vs. zorbalandığını düşünüyorsan bunları değiştirebilirsin.
Birisiyle konuşmak sana bu kadar iyi geliyorsa neden insanlarla konuşmuyorsun? Zaman zaman ders çalışmak için kafeye, kütüphaneye gidebilirsin. Esnafları, kitapçıları vs. gezip ufak tefek sohbetler edebilirsin.
Neden erkeklerle konuşamıyorsun? Neden erkeklerden rahatsız oluyosun?İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum. Ama iletişim esnasında göz teması kurabiliyorum. Tanimadiklarimla konusurken zorluk çekiyorum. Ben erkeklerle konuşamam ki. Esnafcilar kitapçılar vesaire konuşamam. Erkeklerden rahatsız oluyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.