Asosyallik nasıl aşılır?

@Net Fatihi Dediğiniz şeyler önemli ama tam bu soruna çözüm değil, buradaki sorun vesvese eskiden alimlerin çözümü farklı oluyordu buna.
@zeynepeee Tek şey söyleceğim biliyorum size de saçma gelebilir ama sinekten fil yapıyorsunuz.Sizinle şahsi bir sorun yaşamıyorsa insanlar zaten anlık birşey düşünüp unutuyor. Çözümü bence tamamen ehemmiyet vermeyi azaltmanız gerek. İlk önce insanların o kadar umursamadığını sizin de umursamamanız gerektiğini kabullenmeniz lazım. Sonra belirli sorunu olan insanların her zaman olacağını ve aslında sizin hakkınızda sizi her gördüğünde kötü düşünen birisinin varlığının o kadar da önemi olmadığını kabul etmek lazım.
Haklısınız. O tür insanlarsız bir hayat yok. Önem vermemek lazım. Aynen.

@zeynepeee @Net Fatihi Vesveseye ne kadar önem verirsen o kadar gözünde büyür, bu bu anlık aklına gelen birşeyi unutmaya çalışmaya benzer.
Evet öyle oluyor. Böyle düşünmemeye zorladikça böyle düşünüyorum.

@zeynepeee yani direk sadece bu konu ile ilgili kıtap varmı bilmiyorum ama bakıp araştırabilirsiniz.

anlaması biraz zor olsada belirli konularda ilmi olarak Risalei nur okumanızı tavsiye ederim, normale alışılmış dışında bir biçim ve şekli var ama çoğu konuda faydasını gören insanlar var.
Yinede yani bunun direk şunları yap anında geçecek gibi bir formül yok.Din veya tıpta farketmez. Bu daha çok sizin düşünme şeklinizden dolayı kendi kendinize oluşturduğunuz zorluklar

Son düzenleme:
@zeynepeee Sende muhtemelen anksiyete de var. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çekiyor musun? İletişim esnasında göz teması kurarken zorlanıyor musun? Tanımadıklarınla konuşurken zorlanıyor musun?
Zorbalık kötü bir şey ancak insanlar zorbalayacakları insanı bir anda toplantı yaparak seçmezler, ortamdaki en güçsüz görünen kişi zorbalanır genellikle. Zorbalayan kişinin istediklerini verirsen genellikle daha çok zorbalanırsın. Aşırı tepki vermek mesela yanlıştır. Erkek olsan spora git derdim de sizde nasıl işliyor durum bilmiyorum. Belki duruşundan, dış görünüşünden vs. zorbalandığını düşünüyorsan bunları değiştirebilirsin.
Birisiyle konuşmak sana bu kadar iyi geliyorsa neden insanlarla konuşmuyorsun? Zaman zaman ders çalışmak için kafeye, kütüphaneye gidebilirsin. Esnafları, kitapçıları vs. gezip ufak tefek sohbetler edebilirsin.

@zeynepeee sende muhtemelen anksiyete de var. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çekiyor musun? İletişim esnasında göz teması kurarken zorlanıyor musun? Tanımadıklarınla konuşurken zorlanıyor musun?
Zorbalık kötü bir şey ancak insanlar zorbalayacakları insanı bir anda toplantı yaparak seçmezler, ortamdaki en güçsüz görünen kişi zorbalanır genellikle. Zorbalayan kişinin istediklerini verirsen genellikle daha çok zorbalanırsın. Aşırı tepki vermek mesela yanlıştır. Erkek olsan spora git derdim de sizde nasıl işliyor durum bilmiyorum. Belki duruşundan, dış görünüşünden vs. zorbalandığını düşünüyorsan bunları değiştirebilirsin.
Birisiyle konuşmak sana bu kadar iyi geliyorsa neden insanlarla konuşmuyorsun? Zaman zaman ders çalışmak için kafeye, kütüphaneye gidebilirsin. Esnafları, kitapçıları vs. gezip ufak tefek sohbetler edebilirsin.

İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum. Ama iletişim esnasında göz teması kurabiliyorum. Tanimadiklarimla konusurken zorluk çekiyorum. Ben erkeklerle konuşamam ki. Esnafcilar kitapçılar vesaire konuşamam. Erkeklerden rahatsız oluyorum.

İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum. Ama iletişim esnasında göz teması kurabiliyorum. Tanimadiklarimla konusurken zorluk çekiyorum. Ben erkeklerle konuşamam ki. Esnafcilar kitapçılar vesaire konuşamam. Erkeklerden rahatsız oluyorum.
Neden erkeklerle konuşamıyorsun? Neden erkeklerden rahatsız oluyosun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı