RAM Dual kit mi olmalı?

Quad channel işlemci tarafından desteklenir anakart tarafından değil. Modern çoğu işlemci 12900K'da dahil Dual-Channel destekliyor. Quad + channel destekleyenler ise threadripper & xeon gibi işlemciler ve intel Extreme serileri.
Örnek vermek gerekirse.
1657725264464.png

yani dual kit
Öncelikle , İşlemci tarafından desteklenen maksimum frekans değerleri ve voltaj değerleri vardır .

Örneğin DDR3 1600 MHZ yada DDR3L 1.35 1333 MHZ gibi gibi ...

Atladığınız nokta şudur : İşlemci destekler ve işlemciden önce destekleyen Anakarttır .

Anakartın üzerindeki slotlarda ... Dual Channel ve Quad Channel slotları olmadıktan sonra .

Anakartın BIOS yazılımı içerisi işbu destekler olmadıktan sonra :

İşlemciniz desteklese de asla ve asla kullanamazsınız .

Modlu bios ile de çözümler üretilebilir ama bu da anakartla ilgilidir .

Yani İşlemciden önce desteklemesi gereken ANAKARTTIR .

Bu yüzden anakartların kullanım kitapçığında Çift kanal için şu şu slotlara atıyorum 2 ve 4 .slotlara yada aynı renk slotlara ya da 1.2 slotlara takmanız gerekir der .

__________________________________________________________________________________________

Ömür boyu garanti ürünleri var Bazı hyperx ürünlerinde : Özel üretimli soğutuculu .

Ayrıca dediğim gibi RAM için önemli olan konfigürasyonunuza ve ihtiyacınıza en uygununu seçmektir .

Bir Ram'in dual channel Quad channel çalışmasını istiyorsanız aynı voltaj değerlerine aynı CASCADE gecikme değerlerine sahip olması gerekir .

Bu yüzden eski elinizdeki Ramlerden de faydalanabilirsiniz Ram hızında değişiklik fark etmiyor boyutta da .

Dual Kit olarak satılan Ramleri de birlikte kullanmanız gerekir . Yani O kitler 1 / 2 şeklinde olup birlikte kullanılacak şekilde tasarlanmış RAM'ler olup ...

O ramler ' de çoğunlukla tekli kullanımlar da sorun çıkartmaktadır .
yani dual kit al diyorsun anakartım gigabyte b450m gaming anakart 3200 mhz destekliyor işlemcim ryzen 5 2600

Son düzenleme:
Öncelikle , İşlemci tarafından desteklenen maksimum frekans değerleri ve voltaj değerleri vardır .

Örneğin DDR3 1600 MHZ yada DDR3L 1.35 1333 MHZ gibi gibi ...

Atladığınız nokta şudur : İşlemci destekler ve işlemciden önce destekleyen Anakarttır .

Anakartın üzerindeki slotlarda ... Dual Channel ve Quad Channel slotları olmadıktan sonra .

Anakartın BIOS yazılımı içerisi işbu destekler olmadıktan sonra :

İşlemciniz desteklese de asla ve asla kullanamazsınız .

Modlu bios ile de çözümler üretilebilir ama bu da anakartla ilgilidir .

Yani İşlemciden önce desteklemesi gereken ANAKARTTIR .

Bu yüzden anakartların kullanım kitapçığında Çift kanal için şu şu slotlara atıyorum 2 ve 4 .slotlara yada aynı renk slotlara ya da 1.2 slotlara takmanız gerekir der .

__________________________________________________________________________________________

Ömür boyu garanti ürünleri var Bazı hyperx ürünlerinde : Özel üretimli soğutuculu .

Ayrıca dediğim gibi RAM için önemli olan konfigürasyonunuza ve ihtiyacınıza en uygununu seçmektir .

Bir Ram'in dual channel Quad channel çalışmasını istiyorsanız aynı voltaj değerlerine aynı CASCADE gecikme değerlerine sahip olması gerekir .

Bu yüzden eski elinizdeki Ramlerden de faydalanabilirsiniz Ram hızında değişiklik fark etmiyor boyutta da .

Dual Kit olarak satılan Ramleri de birlikte kullanmanız gerekir . Yani O kitler 1 / 2 şeklinde olup birlikte kullanılacak şekilde tasarlanmış RAM'ler olup ...

O ramler ' de çoğunlukla tekli kullanımlar da sorun çıkartmaktadır .
2 Ram slotu olan anakartların %99'u dual channel kullanılabilir zaten. Dediğim gibi 1Dimm slotlu anakart piyasada yok zaten.

Öncelikle, işlemci tarafından desteklenen maksimum frekans değerleri ve voltaj değerleri vardır.

Örneğin DDR3 1600 MHz'ya da DDR3L 1.35 1333 MHz gibi gibi...

Atladığınız nokta şudur: İşlemci destekler ve işlemciden önce destekleyen anakarttır.

Anakartın üzerindeki slotlarda... Dual channel ve Quad channel slotları olmadıktan sonra.

Anakartın BIOS yazılımı içerisi işbu destekler olmadıktan sonra:

İşlemciniz desteklese de asla ve asla kullanamazsınız.

Modlu BIOS ile de çözümler üretilebilir ama bu da anakartla ilgilidir.

Yani işlemciden önce desteklemesi gereken anakarttır.

Bu yüzden anakartların kullanım kitapçığında çift kanal için şu şu slotlara atıyorum 2 ve 4. Slotlara ya da aynı renk slotlara ya da 1.2 slotlara takmanız gerekir der.

Ömür boyu garanti ürünleri var bazı HyperX ürünlerinde: Özel üretimli soğutuculu.

Ayrıca dediğim gibi RAM için önemli olan konfigürasyonunuza ve ihtiyacınıza en uygununu seçmektir.

bir RAM'in Dual channel Quad channel çalışmasını istiyorsanız aynı voltaj değerlerine aynı cascade gecikme değerlerine sahip olması gerekir.

Bu yüzden eski elinizdeki RAM'lerden de faydalanabilirsiniz RAM hızında değişiklik fark etmiyor boyutta da.

Dual kit olarak satılan RAM'leri de birlikte kullanmanız gerekir. Yani o kitler 1 / 2 şeklinde olup birlikte kullanılacak şekilde tasarlanmış RAM'ler olup...

O RAM'ler'de çoğunlukla tekli kullanımlar da sorun çıkartmaktadır.

Bu da Black serisi

2 Ram slotu olan anakartların %99'u dual channel kullanılabilir zaten. Dediğim gibi 1Dimm slotlu anakart piyasada yok zaten.
Bu da Black serisi

MSI anakartlarında gördüğüm : 4 adet Ram slotu olup Quad channel desteklememesi ve sadece dual channel desteklemesi .

2 / 4 slotlarını MSI da gördüm , tabi MSI dizüstü anakartlarında ... 1 / 2 de oluyor .

yani 4 adet Ram slotuna sahip olupta Quad channel desteklemeyen o kadar çok anakart var ki .

Üreticinin sitesinden bakınız hepsiburadadan bakmayınız N11 den de .

Satıcılar hiçbir şey bilmezler ve ürünlerini satmak için ellerinden geleni yaparlar .
Sonrası sürekli mağduriyet yaşarsınız .

Bu yüzden üreticinin sitesine bakınız .. Eğer ki Kingston demişse ki ömür boyu garanti özel üretim hiç düşünmeden alınız .

Alınız ama , Hepsiburada ve N11 sahte ürün satışının merkezi olmuş bir yerdir .

Geldiği zaman size verilen kodla Kingston da sorgulama yaptığınız zaman ... Orjinal değildir uyarısı almayınız .

Hepsiburada N11 gibi yerler Sahte ürünleri satışını yaptıktan sonra ; çok çok geri iade almaktadır .

Yani mağduriyetinizi karşılamaz .

MSI anakartlarında gördüğüm : 4 adet Ram slotu olup Quad channel desteklememesi ve sadece dual channel desteklemesi .

2 / 4 slotlarını MSI da gördüm , tabi MSI dizüstü anakartlarında ... 1 / 2 de oluyor .

yani 4 adet Ram slotuna sahip olupta Quad channel desteklemeyen o kadar çok anakart var ki .

Satıcılar hiçbir şey bilmezler ve ürünlerini satmak için ellerinden geleni yaparlar .

Bu yüzden üreticinin sitesine bakınız .. Eğer ki Kingston demişse ki ömür boyu garanti özel üretim hiç düşünmeden alınız .

Geldiği zaman size verilen kodla Kingston da sorgulama yaptığınız zaman ... Orjinal değildir uyarısı almayınız .

Hepsiburada N11 gibi yerler Sahte ürünleri satışını yaptıktan sonra ; çok çok geri iade almaktadır .

4 slot var diye 4 kanal olmuyor sistemler kardeşim.

Dediğimi anlamak istemiyorsun galiba. Ben sana 4Dimm slotu olanlarda quad channel var gibi bir şey demedim. Bellek kanalı işlemciye bağlıdır dedim anakarta değil. Zaten 4 bellek kanalı olan işlemcilerin kendi anakartları var. O yüzden 2Dimm olan bütün anakartların(%99) dual channel desteği vardır.

4 slot var diye 4 kanal olmuyor sistemler kardeşim.

Dediğimi anlamak istemiyorsun galiba. Ben sana 4Dimm slotu olanlarda quad channel var gibi bir şey demedim. Bellek kanalı işlemciye bağlıdır dedim anakarta değil. Zaten 4 bellek kanalı olan işlemcilerin kendi anakartları var. O yüzden 2Dimm olan bütün anakartların(%99) dual channel desteği vardır.

Kardeşim üslübunuzda düzelmeye gidin .

Elli saattir size anlattığım bu . 4 slot var diye quad channel desteklemez .

Dual Channel da Quad channel da anakart desteklemesi gerekir önce , sonra işlemci .

Yardımcı olup başımıza bela alıyoruz .

Çok biliyorsaydınız burada bu arkadaşa o bilgileri verseydiniz madem .

Meyve veren ağacı taşlamayın .

Kardeşim üslübunuzda düzelmeye gidin .

Elli saattir size anlattığım bu . 4 slot var diye quad channel desteklemez .

Dual Channel da Quad channel da anakart desteklemesi gerekir önce , sonra işlemci .

Yardımcı olup başımıza bela alıyoruz .

Çok biliyorsaydınız burada bu arkadaşa o bilgileri verseydiniz madem .

Meyve veren ağacı taşlamayın .
Bozuk meyve veriyorsun o yüzden taşlıyorum :D

Bozuk meyve veriyorsun o yüzden taşlıyorum :D

Okuduğunu anlamada sıfır olan bir milletten anca bu beklenir .

4 adet ram slotu olupda görüldüğü üzere quad channel desteklemiyor diye yazı yazıyorum .

diyorum ki anakart desteklemesi lazım , işlemci sonra desteklemesi lazım diyorum .

ama sizin gibi okuduğunu anlamayanlar saldırarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar .

Aferin devam böyle .

Yardımcı olmuyorum , çünkü buna layık değilsiniz .. Muhatap almıyorum bu saatten sonra .

Bu da Black serisi

Kardeşim sende bu insanlara bakıp da almaya kalkma .

Mesuliyet falan kabul etmezler , almasaydın derler .

önce RAM hangi tip DDR3 / DDR4 buna bakacaksın

RAM alacaksan , bak ne kadar boyut ihtiyacın var 8gb 16 gb 4 gb .
Sonra bunun CASCADE değerine bakacaksın , ne kadar düşükse o kadar iyi ama sende ram varsa önceden bu ramin CASCADE değeriyle , voltaj değeriyle seninki aynı olacak .

Sonra bunları anakartının desteklediği slotlara , anakartının kullanım kitapçığında yazar bu .

Dual Channel slot diye takacaksın .

Sana Kingston Furry falan dememizin nedeni , ömür boyu garantili özel üretim soğutuculu olmasındandır .

Ne bilelim satıcı sahtesini mi satıyor orjinalini mi üreticinin sitesinden bakacaksın doğrulatma için .

Ayrıca üreticinin sitesinden kontrol edeceksin BİR ŞEY ALACAKSAN , orada yazar herşey .

Ömür boyu garantili ve özel soğutuculu RAMler ve Kıngston'un sınırlı garanti değilde ömür boyu garanti verdiği RAM her zaman önerilir .

Çünkü yarın bir gün sıkıntı çıkardığında ... ömür boyu garantin var .

VE EN ÖNEMLİSİ , BİRE BİRE REPLİKASINI YAPIPTA SATANLAR VAR ÇİN MENŞEELİ ÜRÜNÜ KONTROL ETTİKTEN SONRA DA EĞER Kİ SAHTEYSE HEMEN İADE YAP .

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı