Çözüldü RAM ekleme sonrası "An operating System wasn't found" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DJHavuc

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, geçen günlerde RAM'i 16 GB'ye yükseltmek istediğim için birebir aynı RAM'i satın aldım ve bugün elime ulaştı. Hemen paketinden çıkarıp bilgisayar kasama taktım. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda "An operating System wasn't found" hatası ile karşılaşıyorum. RAM bozuk olabilir diye düşündüm ve yeni aldığım RAM'i çıkardım, bilgisayarı tekrar açtım ama aynı hata ile karşılaştım. Bunun çözümünü bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

Satın aldığım RAM: Ripjaws V 8 GB 3200 MHz.

XMP profili ikinci RAM’den önce açıksa, BIOS pilini söküp, sıfırladıktan sonra ikisini birlikte takıp çalıştırmayı deneyin.

Korkunçmuş değil mi? @DJHavuc
Evet 😄

XMP profili ikinci RAM’den önce açıksa, BIOS pilini söküp, sıfırladıktan sonra ikisini birlikte takıp çalıştırmayı deneyin.

Sorun başka bir şey olduğundan dolayı işe yaramadı.

Sorunun Çözümü;

RAM'i takıp bilgisayarı açtığımda bilgisayar beni uyardı "Bir değişiklik oldu, devam etmek istiyorsanız F1'e basın." tarzındaydı. Ben F1'e bastığım zaman Windows'un kurulu olduğu SSD yerine oyunlarımı depoladığım SSD'ye geçiş yapmış, BIOS üzerinden bunu değiştirdiğimde sorun düzeldi. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00