RAM Hızı 3200 MHz olmuyor

Baki Atçeken

Hectopat
Daha fazla  
Belleklerim ve anakartım 3200 MHz olmasına rağmen 2133 MHz'de çalışıyor. CPU-Z'de 1066 MHz gözüküyor.
XMP açık BIOS'da 3200 diye gözüküyor. BIOS güncelleme ya da hız aşırtma yaptığım zaman PC kendini 3 kere reset atıp yine ilk işlem gibi oluyor. Android emulator için sanallaştırma yapmak istediğim zamanda sonuç aynı.
Sistem özellikleri şu şekilde;
Gigabyte AB350 GAMING 3
16 GB 3200 MHz RAM
MSI Armor 1080
Arkadaşlar bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• ram.jpg
    ram.jpg
    138,7 KB · Görüntüleme: 376
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu anakart üzerinden mi yapıyoruz?
XMP Bölümündeki profile 1 bölümünü mü değiştireceğim?
Sanallaştırma ve bios update sorunu da bundan mı kaynaklanıyor?
Dediğiniz gibi oldu sanırım CPU-Z de hala 1066 gözüküyor.

Dosya Ekleri

• mas.jpg
    mas.jpg
    180,8 KB · Görüntüleme: 353
Son düzenleme:
Anakartın BİOS/UEFI ayarlarından yapılır ama işlemcin o frekans aralığını desteklemiyorsa açılmaz (sistem) yani işlemcinizin desteklediği max. frekans aralığı nedir ? (işlemcinizi söyleyin direkt)

RAMleri çift kanal takmamışsınız gördüğüm kadarıyla. Nasıl 3200 yapmayı düşünüyorsunuz? RAMleri 2. ve 4. slota takacaksınız. Sol baştan.

Evet bu bilgiye anakartın kullanın kılavuzunda bulabilir konu sahibi.
Aynısı benim de başıma geldi çift kanal da takmış olsam 1 ve. 3. Slota taktığım için 3200mhz çalışmıyor idi. 2 ve 4. Slota takmam gerektigini kullanım kılavuzunda gördüm sonra sorun çözüldü elbet.

Aynı sorunu 1500X işlemci kullanırken yaşıyordum. D.O.C.P profili 3200 Mhz yaptığım zaman sürekli PC açılır açılmaz mavi ekran hatası alıyordum. 3700X ' e geçtiğimden günden beri 3200 Mhz ' de kullanıyorum şuan hiç bir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı