RAM hızı yükselmiyor

Attığım foto amd' nin kendi sitesinden maksimum 2667' demişler. Benlik bi durum yok hocam. :)
Yok biliyorum hocam ancak veri güven vermedi ramlerim 3000MHz değerinde sorunsuzca çalışıyordu eski anakartımda ancak B350-Prime Plus alınca bu iş değişti ramleri desteklemiyor galiba.

RAM’lerinizi doğru bir şekilde taktığınızdan eminseniz şuraya göz atabilirsiniz.

Bende de aynı anakart var BIOS’ta hazır profil olması lazım 3000MHz şeklinde seçemiyor musunuz? Hız için de bu videoya bakabilirsiniz.

Ramler doğru takılı kontrol ettim onlarca kere, hazır profil olsun manuel olsun hepsini yaptım ancak zaten 8gb Rami kullanmıyor bilgisayar asıl derdim o birini okuyup birini okumuyor

Okunmayan RAM’i tek başına takıp çalıştırın ve attığım linkteki testleri uygulayıp bir sorun varsa görebilirsiniz.
Ram yükseltme olayını biliyorum yeni bioslarda çok kolay zaten, galiba desteklemiyor birini okuyup birini okumuyor.

Desteklemese ikisini de okumaz sonuç olarak. Her iki RAM de eski anakartınızda sorunsuz çalışıyorsa bilemiyorum anakartın slotunda da sorun olabilir belki.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı