XMP profili yok ve RAM hızı yükselmiyor

İnsanları vallahi salak yerine koyuyorlar hocam. Ben 3000 gördüm diyor bide adama bak ya. Anakart 2666 MHz destekliyor, daha üzerini hiçbir şekilde desteklemiyor ama adam ben 3000 gördüm diyor. Vallahi korkulur bu Vatan Bilgisayar'dan.

Herhangi bir sorun çıkmaz ama hoş değil yani. 334 MHz'lik bir kayıp yaşıyorsunuz. Sizin yerinizde olsam iadeyi düşünürdüm. Lütfen bütün sisteminizi yazar mısınız ve kaç TL ödediniz?

Intel i5 9400F Socket 1151 9. Nesil 2.9 GHz 9mb Önbellek İşlemci
MSI B365M PRO VH DDR 4 2666MHz Anakart
MSI GTX 1660ti Gaming 6gb GDDR6 192Bit Ekran Kartı
Crucial 2x8GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz Ram
Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64 MB Cache 7200 Rpm Harddisk
Toshiba OCZ 250GB RC500 NVM M2 SSD
Xigmatek Venom X 650W 80 PLUS POWER 4x120mm RGB fanlı USB 3.0 Temper Camlı Kasa

Toplamda 6050 TL civarı ödedim.

Bulunduğum şehirde tek ciddi mağaza burası. Kargodan canım çok yandı daha önce, kargoya bulaşmadan teslim almak istediğim için buradan aldım. Varsın biraz fazla ödeyeyim ama kargo riski yaşamadan evime götüreyim dedim. Vatan'dan başka şansım yok yani. Bu sebeple iade etmek vs hiç istemiyorum.

334 Mhz'lik bir kayıp, çok saç baş yolduracak bir fark mı? 2666 kabul edilemeyecek bir değer midir sizce?

Intel i5 9400F Socket 1151 9. Nesil 2.9 GHz 9mb Önbellek İşlemci
MSI B365M PRO VH DDR 4 2666MHz Anakart
MSI GTX 1660ti Gaming 6gb GDDR6 192Bit Ekran Kartı
Crucial 2x8GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz Ram
Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64 MB Cache 7200 Rpm Harddisk
Toshiba OCZ 250GB RC500 NVM M2 SSD
Xigmatek Venom X 650W 80 PLUS POWER 4x120mm RGB fanlı USB 3.0 Temper Camlı Kasa

Toplamda 6050 TL civarı ödedim.

Bulunduğum şehirde tek ciddi mağaza burası. Kargodan canım çok yandı daha önce, kargoya bulaşmadan teslim almak istediğim için buradan aldım. Varsın biraz fazla ödeyeyim ama kargo riski yaşamadan evime götüreyim dedim. Vatan'dan başka şansım yok yani. Bu sebeple iade etmek vs hiç istemiyorum.

334 Mhz'lik bir kayıp, çok saç baş yolduracak bir fark mı? 2666 kabul edilemeyecek bir değer midir sizce?
Önü hava almayan bir kasaya sahip olan, kronik sorunlu bir SSD içeren, 1660Ti sistemli bir sisteme 6050 TL ödediniz öyle mi? Böyle bir kazık daha görmedim ben. Ne yapın ne edin iade edin bu sistemi ne olur ya valla sizin adınıza çok üzüldüm. 6050 TL etmez bu sistem. Şu atacağım webtekno sistemine bir bakın, bir de bu sisteme bir bakın, nasıl bir kazık yediğinizi daha iyi anlayacaksınız:

Bu sistem şöyle özelleştirilerek alınabilir:
  • Anakart: GIGABYTE B450 AORUS ELITE
  • CORSAIR VENGEANCE 2X8 3000 MHz DDR4 RAM
  • SSD: Bu sistemdeki SSD'ler çok iyi değil, o yüzden SSD satın almayın. Kendiniz daha sonra kaliteli bir SSD ekleyin sisteme. SSD almama seçeneğiniz var ama HDD'yi seçmelisiniz SSD almamak için
  • HDD: Seagate 1TB HDD
Bu sistemde ki tek sıkıntı benim gözümde SSD. SSD'yi ise kendiniz ayrı olarak sipariş edersiniz.

Biraz fazla ödememişsiniz, çok çok fazla ödemişsiniz. Benim gözümde etse etse 4000 veyahut 4500 TL eden bir sistemi 6050 TL'ye almışsınız, iade etmiyorsanız siz bilirsiniz. Vatan'dan başka şansınız var hocam, kargoda bir şey olmaz korkmayın. Olursa haklarınız var iade edersiniz. 2666 bence pek kabul edilebilir bir değer değil ama Intel işlemcilerde RAM hızı çokda önemli değil. Ama 6050 TL etmez bu sistem çok kazık yemişsiniz. Parası için bile iade ederim ben bune yahu?

Telefonda kasayı toplayan çalışanla görüştüm. Bugün çok sayıda kasa topladığını ve karıştırmış olabileceğini söyleyerek özür diledi. 3000 MHz görme meselesinin bir hinlik barındırmadığına ikna oldum.

Telefonda kasayı toplayan çalışanla görüştüm. Bugün çok sayıda kasa topladığını ve karıştırmış olabileceğini söyleyerek özür diledi. 3000 MHz görme meselesinin bir hinlik barındırmadığına ikna oldum.
O anda durumu kurtarmak için söylemiştir emin olun. Vatan Bilgisayar böyle işte. Size attığım sistemi almanızda ısrarcıyım ben.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı