RAM kapasitesi performans arttırır mı?

Ankara 06

Decapat
Makaleler
1
Şu an H81 M DR2. 0 anakart, i5 4590 işlemci, 4 GB RAM kullanıyorum. 2 GB RAM daha taksam performansında artış olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın max. ram kapasitesi 2x8=16 gb... ve mghz. 1600 en üst segmente çıktığınızda uzun süre ram'e yatırım yapmazsınız.
GB kadar mghz'in de önemli olduğu vurgusunu yaparak 4'den 6'ya çıkmak elbette iyi ama çıtayı daha da yükseltmenizi önermeliyim.

Şu an H81 M DR2. 0 anakart, i5 4590 işlemci, 4 GB RAM kullanıyorum. 2 GB RAM daha taksam performansında artış olur mu?
Bugün YouTube da bir video izledim 8-16-32 GB ramlerle oyun testi yapıyorlardı aynı ramler ve arada nerdeyse hiç fps farkı yoktu. Daha önce izlediğim bir videoda ise 4+4 8GB 3000Mhz ram 8+8 16 2400 MHz ramden daha çok fps veriyordu yani Ramin Gb değerinden çok Mhz i önemli

Zaten mhz ne işe yaradığını çift ram in tek ram e göre daha iyi olduğunu filan biliyorum.
20 TL ye 2gb ram buldum fark yaratacak ise alacam.

Zaten mhz ne işe yaradığını çift ram in tek ram e göre daha iyi olduğunu filan biliyorum.
20 TL ye 2gb ram buldum fark yaratacak ise alacam.
20 ye 2Gb ram sorunsuz çalışıyorsa iyi almalısın bence, gözle görülür bir fark olmasada bilgisayarının daha seri çalışmasını sağlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı