- Makaleler
- 42
Drop başlayacaktır. RAM darboğazı pis bir olay. Böyle bir oyun olduğunda da RAM yiyen ayarları bir tık kısmak gerekir kaplamalar, gölgeler gibi.
Arkadaşlar sistemimde 16 GB DDR4 RAM takılı. Bazı oyunlarda RAM kullanımı 14 GB'ı geçiyor. Problem yok. Fakat bu RAM kullanımı 16 GB'ı geçerse ne olur? Oyun FPS'i mi kısar, yani düşük FPS mi verir, yoksa oyun kapanır veya donma, kasma mı olur? Bilgi verirseniz sevinirim. İyi Sosyaller.
14'ü geçiyorsa zaten 16'yı zorluyordur ve yetersiz geliyor demektir. RAM 8 olduğunda ve oyun aslında 12 kullanacaksa, RAM'i 7.5 7 civarında görürsün.Arkadaşlar sistemimde 16 GB DDR4 RAM takılı. Bazı oyunlarda RAM kullanımı 14 GB'ı geçiyor. Problem yok. Fakat bu RAM kullanımı 16 GB'ı geçerse ne olur? Oyun FPS'i mi kısar, yani düşük FPS mi verir, yoksa oyun kapanır veya donma, kasma mı olur? Bilgi verirseniz sevinirim. İyi Sosyaller.
Optimizasyon sorunlusu o oyun. Grafikleri de ahım şahım değil.Hogwarts Legacy 24 GB RAM kullanıyordu sanırım. 16 GB devri yavaş yavaş bitmeye başladı![]()
Hogwarts Legacy 24 GB RAM kullanıyordu sanırım. 16 GB devri yavaş yavaş bitmeye başladı![]()
Demek istediğim şey şu aslında. Sistemde 16 GB var, fakat oyun 24 GB istiyor. 24 GB isterken atıyorum 100 fps veriyor. Ben 16 GB ram ile aynı oyunu fps kayıpları ile 60 fps'te oynayabilir miyim ? Yoksa oynanmayacak derecede oyun kasma mı yapar ?Hogwarts Legacy 24 GB RAM kullanıyordu sanırım. 16 GB devri yavaş yavaş bitmeye başladı![]()
Bu oyunun problemi. UE4 motoruyla o kullanımları yaratmak biraz baştan savma, daha bunun UE 5.1'i var.
Demek istediğim şey şu aslında. Sistemde 16 GB var, fakat oyun 24 GB istiyor. 24 GB isterken atıyorum 100 fps veriyor. Ben 16 GB ram ile aynı oyunu fps kayıpları ile 60 fps'te oynayabilir miyim ? Yoksa oynanmayacak derecede oyun kasma mı yapar ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.