RAM kullanımı yükselince FPS düşmesi

Pati Fetisisti

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar, yaklaşık bir ay önce bir kit daha alıp RAM'leri Dual çalıştırmaya başladım. Genel olarak performans artışı istediğim miktarda oldu fakat şöyle bir sorun var. Oyunun bir kısmı ideal, istediğim performansı yakalıyorum ancak bir kısmından sonra neredeyse yarı yarıya düşüyor performans ve düzelmeden devam ediyor. Bahsettiğim şey online oyunlarda belirli bir alanda çok fazla oyuncunun bulunması yüzünden yaşanan drop değil, oyunun sonunda koskoca haritada 2-3 kişi olsa bile yaşıyorum bu problemi.

İki tane fotoğraf ekleyeceğim ideal kısım ve performans kaybından sonraki kısım olarak.İkisi farklı oyunlar aynı harita.İlk koyduğum resimde her şey istediğim gibi GPU kullanımı %60 %65'in altına düşmüyor. İkincisinde ise GPU kullanımı %40'ın üstüne çıkmıyor. İşlemci 4.1 GHz , RAM'ler 3200 MHz 16 CL olarak çalışıyor.

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X / Soğutucu: Wraith Spire / Anakart: Asus Rog Strix B450-F Gaming / RAM: G.Skill TridentZ RGB Series 2x8 GB DDR4 3200Mhz RAM CL16 / PSU: Cooler Master MasterWatt 700W 80+ Bronze / Kasa: Cooler Master Master Box Pro 5 / GPU: Rog Strix Geforce GTX 1080 Advanced Edition 8GB / Mouse: GamePower Bane / Mouse Pad: Steelseries QcK+ / Headset: James Donkey 712 /

İstediğim performansı aldığım kısımdaki değerler:

Sıkıntı yaşadığım değerler:

Galiba RAM'in daha fazla kullanılması gereken durumlarda sistem Sanal Belleği kullanıyor diye düşünüp Sanal Belleği kapattım ama Mem Reduct adlı programda hala sanal belleğin kullanıldığını görüyorum.

Bunlar boştaki değerler:

Bu da oyun içindeki kullanım değerleri (sistem çalışma seti %99 kullanılıyor, ben sürekli boşalttığım için düşük çıktı):

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• RAM.jpg
    73,6 KB · Görüntüleme: 359
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim çıkıyor. Genelde %95 ve üzeri. İmzamdaki sistem.

Eki Görüntüle 356485
Lobide herkesin aynı yalnız, benim tüm ayarlarım çok düşükte lobideki değerlerim ;

2K'da bende oynuyorum. Attığım Video'da GPU kullanımlarına bakarsan İşlemcinin GPU kullanımına yaptığı etkiyi anlayabilirsin sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senin de gördüğün gibi ekran kartı kullanımı düşünce FPS'de düşüyor.

Senin de gördüğün gibi ekran kartı kullanımı düşünce FPS'de düşüyor .
Ben bu konuyu niye açtım? RAM'den dolayı GPU Kullanımım haddinden fazla düşüyor ve istediğim FPS'lerde oyun oynayamıyorum. Kullanılan Sanal Bellek miktarını azaltıp Fiziksel Bellek miktarını nasıl arttırabilirim bunun için yardım istiyorum.

Kendi belleğin yetmediği zaman sanal bellek devreye girer. Senin RAM zaten 16 GB. Yetmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Sanal belleği kapatmaya ne dersin ?
Gelişmiş sistem ayarlarından, gelişmiş sekmesine tıkla, oradan performans seçeneği altında ayarlar seçeneğini seç, açılan sayfada tekrar gelişmiş sekmesini tıkla ve sanal bellek kısmı karşına gelecektir. Sanal belleğin altında değiştir kısmı var. Onu seç. Açılan sayfadaki en baştaki kutudan tiki kaldır. Sonrasında disk belleği yok seçeneğini seç ve ayarla seçeneğine tıkla. Tamam deyip çık ve bilgisayarını yeniden başlat.
Senin için resmini yükledim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (17).png
    217,7 KB · Görüntüleme: 158
O programda yanlış gösteriyor olabilir. Görev yöneticisinden gördüğüm değere göre zaten sende sanal bellek kapalı. Senin konuyu inceledikten sonra bende inceledim bende sanal bellek açıktı ve kapattım. Görev yöneticisindeki değer düştü. Yaklaşık 1 gb sanal bellek açıktı. Sana da anlattığım yerden kapattım ve görev yöneticisinde değer düştü. Senin ilk değerine bakınca şuanki değer aynı yani senin sanal bellek zaten kapalıymış. Program neden öyle gösteriyor anlamadım açıkcası. Yanlış gösteriyor olabilir mi ?

Bilmiyorum.

Sanal belleği açtığım zaman bu iki değer birbirinden farklı oluyor. Kapattığım zaman ise ikisi de aynı oluyor. Sendeki değerlere bakınca zaten sanal bellek kapalı. Yani sorunun sanal bellek ile alakalı değil.
Sanal belleği benim söylediğim yoldan siz mi kapattınız yoksa kapalı mıydı ?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (18)_LI.jpg
    145,2 KB · Görüntüleme: 130
Daha önce aynı yöntem ile kapatmıştım.

O zaman sanal belleğin zaten kapalı yani defalarca dedigimiz gibi sorunun ram ile yada sanal bellek ile alakali değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…