i5 7400 Düşük GPU Kullanımı ve FPS Düşmesi

Kasa : Corsair Carbide Serisi Champ / Spec-01 600W
Kasa ile birleşik aldım. Sorun oyun başladıktan sonra GPU dalgalanmaları. 99 ise 70'e düşüyor. Düştüğü anda ise FPS de düşüyor ve kasma gerçekleşiyor. Sorunun ne olduğunu bilsem çözmek için elimden geleni yapacağım fakat sorunu tespit etmeye çalışıyoruz sizinde yardımınız ile. Umarım çözebiliriz. Başka fikriniz var mı ?

Son düzenleme:
Sevgili dostum, Windows ayarlarından Yüksek Performans modunun seçili olduğuna emin misin?
Senin dropların en önemli sebebi işlemci kendi kendine sürekli clock saati değiştiriyor. Bunu engellemenin tek yolu Windows performans ayarlarından minimum işlemci gücünü %100 yapmak veya Yüksek Performans moduna almak.

Hem Yüksek Perfornans moduna al, hem de minimum işlemci gücünü %100 yap.

Screenshot

Evet topraklama prize bağlı. Yüksek performans modunun seçili olduğuna eminim. Aşağıya resim bıraktım. Peki başka fikriniz var mı ? Afterburner ayarlarım varsayılan. CPU clock az önce yaptığım bir test 100 artış gösterdi. Videosunu birazdan atacağım. Uzatma kablosu ile alakalı bir durum olabilir mi ?
21.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet topraklama prize bağlı. Yüksek performans modunun seçili olduğuna eminim. Aşağıya resim bıraktım. Peki başka fikriniz var mı ? Afterburner ayarlarım varsayılan. CPU clock az önce yaptığım bir test 100 artış gösterdi. Videosunu birazdan atacağım. Uzatma kablosu ile alakalı bir durum olabilir mi ?

Farklı bir prizde dene bios güncellemesi yaptıysan Nvidia Geforce Experience'den güncellemeleri kontrol et ama senin sorunun ya elektrikten ya da biostan kaynaklı.
1080 Tİ Pubg Fps Düşmesi
Konuya bakarsan aynı sıkıntı müşterimde vardı, bios update ile sıkıntıyı çözdük.

Evet farklı bir uzatma kablosunda deneyeceğim. BIOS güncel. Ekran kartı sürücüm de güncel. Buyrun bu videoda sorunumu daha detaylı görebilirsiniz. Sonuna kadar lütfen dikkatli izleyin başka çözüm önerebilecek var mı?

@THE_MILLER videoda dikkatinizi çeken bir şey var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci de bazı anlarda zorlanıyor. Oyun bilgim pek yok ama sanki bu oyun daha zorlamış sistemini.

Şöyle söyleyeyim benim ev de topraklamalı fakat masaüstü dışında notebooku da fişe takılı açınca modemin internet bağlantısı kopuyor. Farklı marka modemde ise internet kesilmiyor, fakat masaüstü bilgisayarımın klavyesi iptal oluyor. En uzaktaki odada laptopu açtığımda bu sorun olmuyor.

Şimdi ne alaka diyeceksin ama çevrendeki elektronik cihazlar dahi buna neden olabiliyor. Bu konuda kesin teyit kasayı mümkünse farklı bir evde denemen.

@THE_MILLER
MSI Afterburner ile izlediğim ayarlar. Sondan işaretli kısımlar oyunda olan kısımlar. GPU kullanımı düştüğünde yaşananlar. Sen bir şey çıkarabiliyor musun bu tablodan ?
1.png
2.png
3.png

Sanırım haklısınız voltajla ilgili problemler var. Farklı bir evde deneme fırsatım daha olmadı fakat açıkca MSI Afterburner donanım izleme sekmesinde güç ve voltaj ile ilgili problemler var. Peki farklı bir evde bu sorunu yaşamazsam veya yaşarsam nasıl bir çözüme gidebiliriz. Bu arada ilginiz için teşekkürler sanırım sorunu çözeceğiz. Buda başka bir test resimleri.
@THE_MILLER
Başka bir evde denedim. Aynı sorunları yine yaşadım. Power Supply arızalı olabilir mi ?
Bu sorunu nasıl çözeceğiz ?

Arkadaşlar konu güncel başka çözüm sunacak var mı ?
1.png
2.png
3.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı