RAM Mhz Değerinin Performansa Ne Kadar Etkisi Var ?

Goktunga

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar Arkadaşlar. Yaklaşık 2 ay önce yeni bir bilgisayar topladım ancak vermesi gereken performansı vermedi. Neden olabileceğini araştırdığımda denediğim tüm çözümler sonuçsuz çıktı bende aldırış etmedim. Sonuçta oynamak istediğim oyunu açıyordu fakat takılmalar vardı. Zaten şu ana kadar hep takılarak oynadığım için takılmadım fazla. Ancak son zamanlarda ''bu kadar para verdim bu performans için mi ? '' sorusu aklıma takıldı ben de tekrar arayışa çıktım. Buradan önceki forumlarda hep MHz değerine takıldılar, yeni bir RAM al dediler soruma karşılık olarak. Bende boşuna para harcamak istemediğimden dolayı emin olmak için buraya da başvurmak istedim. RAM'imin 1066 mhz olması bu kadar performansa etki eder mi ?
Not: Anakart ve ram konusunda bilgim çok kısıtlı bu yüzden basit sorular sormuş olabilirim affola.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram mimarisi DDR 4. açıkcası ram ve anakart hakkında yok denecek kadar az bilgim var. Bu yüzden satın aldığım Vatan Bilgisayar'dan benim topladığım sisteme ram eklemelerini istedim. Sistem bu :
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • Intel Core i7 6700 @ 3.40GHz
  • 16 GB @ 1066MHz RAM
  • MSI Z170A GAMING PRO CARBON
  • BenQ XL2411Z (1920x1080@144Hz)
  • NVIDIA GeForce GTX 970 MSI
  • 931GB Western Digital WDC WD10EZEX-00BN5A0 (SATA)
  • 223GB KINGSTON SUV300S37A240G (SSD)

Bende olan rami bulmak ister isem internette bulamıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum aldığım ram i diye düşünürken indirdiğim programdan sistem üzerindeki ram e baktığımda da 1066 mhz yazıyor. Anlamış değilim açıkcası.

Yanlış Bilgilendirme
RAM'lar MHz'si düşük olduğu için performans alamıyorsun. RAM'larını büyük ihtimalle değiştirmen gerek ama yine tam bilenler vardır.

En az 2133 MHz almalısınız bence.

Ram mimarisi DDR 4. açıkcası ram ve anakart hakkında yok denecek kadar az bilgim var. Bu yüzden satın aldığım Vatan Bilgisayar'dan benim topladığım sisteme ram eklemelerini istedim. Sistem bu :
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i7 6700 @ 3.40GHz
16 GB @ 1066MHz RAM
MSI Z170A GAMING PRO CARBON
BenQ XL2411Z (1920x1080@144Hz)
NVIDIA GeForce GTX 970 MSI
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-00BN5A0 (SATA)
223GB KINGSTON SUV300S37A240G (SSD)

Bende olan rami bulmak ister isem internette bulamıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum aldığım ram i diye düşünürken indirdiğim programdan sistem üzerindeki ram e baktığımda da 1066 mhz yazıyor. Anlamış değilim açıkcası.
Bu sistemin hiçbir oyunda hiçbir şekilde kasmaması lazım güç kaynağı kaç watt ? Eğer 600w altında ve 80+ sertifikası yok ise güç yetmiyordur ve DDR4 ramin 1066 mhz olması imkansızdır min 2133 mhzden başlar. Bir şekilde kutusunu bulabilirseniz ramin tam ismini yazarmısınız ?

Ram lar MHz si düşük olduğu için performans alamıyorsun ramlarını büyük ihtimalle değiştirmen gerek ama yine tam bilenler vardır.

En az 2133 Mhz almalısınız bence.
O anakarta sadece DDR4 ram takılıyor ve DDR4 ramler 2133 ile 4200mhz arasındadır yani 1066 olması imkansızdır. Bios ayarlarından mhz sini artırabilir ozaman performansı artıcaktır.

Z170 anakart DDR4 destekli bir kart. Bu anakarta 2133mhz altı ram takamazsınız. Bu da demek oluyor ki hali hazırda bulunan bellekleriniz en az 2133mhz oluyor.

Senin dediğin gibi bir de Cpu-Z den baktım sonuç aynı.

Screenshot_2.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı