RAM MHz'sini değiştirdikten sonra "sinyal yok" hatası

Enverr37

Centipat
Katılım
22 Aralık 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
Asus b450m kII
İşlemci
Ryzen 5 350üx
RAM'lerin MHz'sini 3600'e elle çektim. Diğer frekansı da 3000 yaptım, bilgisayar açılırken sinyal yok yazısı çıktı. Çözümü nedir acaba?
 
Anladığım kadarıyla ekran gelmiyor, bu da demek oluyor ki BIOS'a tekrar ulaşıp düzeltemezsiniz. BIOS pilini çıkartıp 10 dakika bilgisayarı elektriksiz bırakın. (BIOS sıfırlamak için.) Eğer düzelmezse jumper'ı bulup onun üzerinden sıfırlayın. Sorununuzun düzelmesi gerek. :)
 
Anladığım kadarıyla ekran gelmiyor, bu da demek oluyor ki BIOS'a tekrar ulaşıp düzeltemezsiniz. BIOS pilini çıkartıp 10 dakika bilgisayarı elektriksiz bırakın. (BIOS sıfırlamak için.) Eğer düzelmezse Jumper'ı bulup onun üzerinden sıfırlayın. Sorununuzun düzelmesi gerek. :)

Bilgisayar 2666 da kendini başlatıyor. Otomatik OC yaptığımda 3600'e çekiyor ama bir süre sonra power ısınıl kendini kapatıyor elle 3600 ayarladıgımda ise ekran açılmıyor.
 
Bilgisayar 2666 da kendini başlatıyor. Otomatik OC yaptığımda 3600'e çekiyor ama bir süre sonra power ısınıl kendini kapatıyor elle 3600 ayarladıgımda ise ekran açılmıyor.
Ram frekansı yükseldiği için ısınan güç kaynağı daha önce duymamıştım. Otomatik OC de 3600 görüp bilgisayarı açabiliyorsanız ancak elle girdiğinizde açamıyorsanız, elle girdiğiniz haldeki voltaj yeterli gelmiyor ya da fazla geliyor olabilir. (Dikkat: Voltajlar gereğinden biraz fazla tehlikeli olabilir. Dikkat. :) ) Power ısınıp kapanıyor demişsiniz, sistem komple mi kapanıyor? Yoksa sadece ekran gidiyor vs. mi? Veya yeniden mi başlıyor?
 
Hocam direkt 2800e çekip sorunsuz devam edin mavi ekran hatası almamanız için.

RAM frekansı yükseldiği için ısınan güç kaynağı daha önce duymamıştım. Otomatik OC de 3600 görüp bilgisayarı açabiliyorsanız ancak elle girdiğinizde açamıyorsanız, elle girdiğiniz haldeki voltaj yeterli gelmiyor ya da fazla geliyor olabilir. (dikkat: Voltajlar gereğinden biraz fazla tehlikeli olabilir. Dikkat. :) ) Power ısınıp kapanıyor demişsiniz, sistem komple mi kapanıyor? Yoksa sadece ekran gidiyor vs. mi? Veya yeniden mi başlıyor?

Şöyle diyeyim sistemi ocladıgımda oyun içinde ısınıp kapanıyor ama OC yapmsdıgımda normal oynanıyor ' güç kaynagkm 600 wat' belki OC yaptığımda yeterli gelmiyor olabilir. Vega64 Ryzen 5 3500X 16 GB RAM var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı