RAM mi alınmalı, SSD mi?

365TL bütçem var sistemim şu şekilde;
Anakart: Pegatron IPMIP H55-GEN
İşlemci: i3-550
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: RX 550.
SSD mi almalıyım RAM mi?

8 GB RAM alacağım ama hiç fark olmaz mı?

Tek 4 GB RAM kullanıyorsan yanına 4 GB daha taktığında çift kanal çalışacağından performans, FPS yükselir. Oyun sırasında takılmalar yaşıyorsan geçer.

2 şimdi takılı olanları çıkartıp 8 GB RAM'i takacağım.
Şimdi dostum sana olayı açıklayayım :
Öncelikle şunu söylemeliyim RAM SSD'den daha hızlı bir parçadır.
RAM bilgisayarın en kritik parçalarından biridir. Dosyaların hızla yazılıp okumasını sağlamaktadır.
Gerektiği zaman dosyalar RAM'e yazılır gerektiği zaman silinir bu işlemi kendisi otomatik görüyor.
SSD Katı Hal sürücüsüdür HDD gibi depolama yaparsın işletim sistemin daha hızlı çalışır uygulamalar vesaire.
Ancak oyun oynuyorsan sana bir FPS farkı sağlamaz.
Günümüz sistemleri artık 8GB RAM'ı bile desteklemiyor artık 16 GB RAM standartlaşmaya başlıyor.

Ben oyun oynamıyorum sadece internette geziniyorum video film dizi izliyorum diyorsan sadece SSD al.

Yok ben oyun da oynarım dizi de izlerim her şeyi yaparım diyorsan RAM al bir oyunun takılmasının en büyük nedeni RAM'ın alanının düşük olmasından kaynaklanıyor.
İleride bir tane SSD zaten alırsın artık SSD de lazım ama bu işler yavaş yavaş.

SSD diyenler neye göre demiş merak ediyorum. Windows'un açılışını ve bilgisayarın günlük işlerde rahatlaması dışında bir katkısı olmaz SSD'nin. 4GB RAM ile Windows 10 kullanmak bile işkence olmuşken oyunlar falan imkansız gibi bir şey. 4GB daha RAM al, 2X4 olacağından çift kanal performansından yararlanırsın, oyunlarda da günlük kullanımda da gözle görülür bir fark olur. Sana tavsiyem RAM'den artan bütçe ile X3440-X3470 tarzı bir işlemciye geçmen. İşlemcin de bayağı düşük çünkü.
SSD diyenler Windows, oyun, uygulama vb şeylerin açılma hızı için diyor bence haklılar da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı