RAM overclock nasıl yapılmalı?

Twrrd 2
Trc 77.
Twtrl 10.
Trcdwr 8 dener misin?

Rttnom off.
Rttwr disabled.
Rttpark 48 ohm veya RZQ/5
Clkdrvstr 20 ohm.
Addrcmddrvstr 20 ohm.
Trcdrd 18 dener misin? Bir katkısı olabilir. Geçmezse twtrs 2 twtrl 4 deneyebilirsin üsttekilerin trcdrd haricini yaparak. tRP 14 veya 13 olmuyor mu?

Hocam ASUS'un adlandırması yüzünden hiçbir şey belli değil hangi değerleri değiştirmeliyim?

IMG_20230808_022104.jpg

Hocam ASUS'un adlandırması yüzünden hiçbir şey belli değil hangi değerleri değiştirmeliyim?

IMG_20230808_022104.jpg

Reddit'te şimdi gördüğüm bir postun dediklerine göre sona bakarak değerleri değiştirdim. Bu arada rttpark değerinde ohm değerleri yoktu.

Trcdrd geçmedi sistem direkt mavi ekrana düştü. Şimdi twtrs twtrl denedim bu sefer CMOS reset atmam gerekti.

tWTRS 3 tWTRL 6ya geri alabilirsin. RCDRD geçmediyse kalabilir. Bu sefer DrvStr'ları yapmadan sadece Rtt'leri ayarla.

tRCDWR 8 tWRRD 1 tWRWRSD 1 WRWRDD 1 RDRDSD 1 RDRDDD 1 girebilirsin. Bunları da geçerse tWR 12 tRTP 6 deneyebilirsin.

tRFC 532
tRFC2 395
tRFC4 243
CPU NB/SOC Voltage - Override Mode 1.20V
tWR 10
tRTP 5 dener misin?
Bunlar da geçti.

Bu arada bilgilendirme yapayım, SoC voltage Override Mode değil, AMD Overclocking modundaydı ve 1.15V idi. Arada bir WHEA alıyordum, SoC 1.15V ve VGGD IOD 1.075V ile sistemi stabil hale getirmiştim. Şimdi 1.20V yapınca 1 adet WHEA aldım.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot.png
    ZenTimings_Screenshot.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 30
Bunlar da geçti.

Bu arada bilgilendirme yapayım, SoC voltage Override Mode değil, AMD Overclocking modundaydı ve 1.15V idi. Arada bir WHEA alıyordum, SoC 1.15V ve VGGD IOD 1.075V ile sistemi stabil hale getirmiştim. Şimdi 1.20V yapınca 1 adet WHEA aldım.

Tamamdır. O öyle kalsın. CLDO VDDP 0.9V, VDDG CCD 1.0V dener misin? Anakart çok yüksek voltajlar vermiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı