RAM overclock sistemi sonrası sistemin bozulması

ULUTARKAN

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyor sevgiyle selamlıyorum. Benim danışacağım konu: Bundan bir hafta önce bir siteden toplama kasa aldım. Anakartım ASUS TUF B450M-PLUS GAMING AMD B450. Kullanalı 3 gün olmamıştı. RAM'ler için MHz overclock yapayım dedim. İlk 2 gün çok güzel sonradan oyunlardan atmaya başladı. Sistem tek seferde açılmamaya başladı ve sonra ayakta duramaz hale geldi kasa. Ardından topladığım kasayı aldığım siteye dün tamir için geri gönderdim. Benim şimdi merak ettiğim konu şu. Eğer sıkıntı anakarttan kaynaklanıyorsa garanti kapsamına girer mi? (RAM'ler için overclook yaptığımda voltaj değerleri RAM'leri 3600 MHz'de olması gereken voltaj değerleri gibiydi.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyor sevgiyle selamlıyorum. Benim danışacağım konu: Bundan bir hafta önce bir siteden toplama kasa aldım. Anakartım ASUS TUF B450M-PLUS GAMING AMD b450. kullanalı 3 gün olmamıştı. RAM'ler için MHz overclock yapayım dedim. İlk 2 gün çok güzel sonradan oyunlardan atmaya başladı. Sistem tek seferde açılmamaya başladı ve sonra ayakta duramaz hale geldi kasa. Ardından topladığım kasayı aldığım siteye dün tamir için geri gönderdim. Benim şimdi merak ettiğim konu şu. Eğer sıkıntı anakarttan kaynaklanıyorsa garanti kapsamına girer mi? (RAM'ler için overclook yaptığımda voltaj değerleri RAM'leri 3600 MHz'de olması gereken voltaj değerleri gibiydi.)

Anakart sorunluysa zaten tamir ederler veya parçayı değişirler.

RAM'in marka modeli nedir? Anakart o frekans değerini karşılayabilecek düzeyde. Ayrıca PC'yi verirken eski voltaj değerlerine döndürdünüz mü? Bu arada XMP'yi açmak dışında manuel OC yapmak RAM'ler adına gereksizdir. Size oyunda çok büyük performans farkı asla ortaya koymaz.

Hocam sistem bilgisi verir misiniz?
hocam iyi akşamlar yardımcı olduğun için teşşekürler sistem detayı şöyle:
RAM'in marka modeli nedir? Anakart o frekans değerini karşılayabilecek düzeyde. Ayrıca PC'yi verirken eski voltaj değerlerine döndürdünüz mü? Bu arada XMP'yi açmak dışında manuel OC yapmak RAM'ler adına gereksizdir. Size oyunda çok büyük performans farkı asla ortaya koymaz.
iyi akşamlar
Team T-Force Vulcan TUF Yellow 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL19 Gaming Ram (Bellek)
hocam rem bu verirken eski değerlere döndürdümde biosda eskiden ne ayar yaptığın gözüküyordu
Anakart sorunluysa zaten tamir ederler veya parçayı değişirler.
işde benim düşündüğümde garantiden çıkarmı.para isterlermi diye ben düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı