RAM overclocklama

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Elimde XPG Gammix D30 2x8 3000 MHz CL 16 RAM'ler kullanıyorum. Anakartımda MSI B450 GAMING Plus Max. Çıkarabildiğim en yüksek voltaja çıkarmak istiyorum.

O rehbere baktım. Fakat hiçbir şey anlamadım.

@Patrixcs Hynix C-die güzel bir zar OC potansiyeli yüksek benim belleklerde de C-die var. BIOS’una hakim değilim, bellek frekansını 3600MHz seçip gecikmeleri sırası ile 17-22-22-42 dene ilk başta. Bellek voltajı da 1.45V olsun. Ardından Memtest86 ile test edip sonuçları paylaşır mısın?

Hynix C-Die diyor. Şanslısın, gayet güzel çipler denk gelmiş. İnternette bunları çiplerin ilahı olan Samsung B-Die ile kıyaslayanlar var.

Elindeki çipler voltajı sevmiyorlar. 1.4V'un üstüne çok çıkmamaya çalış. Ha çıksan bellekler zarar görmez ama pek fayda da sağlamaz. ProcODT değerini 53.3 OHM yap. 4 adet CAD_BUS değeri olacak, onların alayını 24 OHM olarak ayarla başta. Stabilite sağlayamazsan 20 OHM'a düşürmeyi dene onları. ProcODT değeri de 60 OHM denenebilir.

Bu yukarıda yazdıklarımın dışında @Vorplody 'nin rehberini takip et.

Memtest86 testi nasıl yapılcağını bilmiyorum. 1.45V verdim. 3600 MHz çektim. Gecikme değerlerine dokunmadım. CL 16 kalmasını istiyorum.

Procodt değerini 53.3 ohm yaptım. CAD_BUS değerlerinede 24 ohm yaptım. Oyunda crash verdi. 20 ohm çekeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…