RAM overclocklama

Ryzen DRAM calculator indirdim. Şimdi ne yapacağım?
Main bölümüne gir. Anakart falan yerlerini doldur. Ryzen 2000 serisi için Zen+, 3000 serrisi için Zen2'yi seç. En son alttan R-XMP de sonra da calculate safe de. Sana vereceği değerleri BIOS'a girip dene, buraya da at.

Böyle değerler gösterdi.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 56

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 57
  • image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 41
  • image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 46
  • F4F09EDC-2DFB-4990-BECC-5969848AFE8E.png
    F4F09EDC-2DFB-4990-BECC-5969848AFE8E.png
    287,6 KB · Görüntüleme: 52
  • image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 56
Dram Calculator'dan çok bir şey beklememek lazım. Ben de daha önceden denedim ve çok stabil değerler alamadım. Programı yazan adamın nicki 1usmus, onun çeşitli forumlarda yazdığı yazıları okursan fikir edinebilirsin. OC'de stabiliteyi yakaşamak sadece RAM ile değil, işlemci ile de alakası var. Bu arada, işin bittikten sonra tRFC'yi de düşürmeye bak. O da önemli bir değer. Yapacağınız en iyi şey internette RAM'inizle beraber OC aratmak. Sonra denemek.
Daha da iyisi, MSI BIOS'unda Memory Try It var, oradan başla. Fikir edinirsin biraz. Diğer önemli konuları @Shimada Sensei anlatmış zaten. Ryzen işlemci kullanıyorsan tRFC1 değeri önemli senin için. Ryzen işlemciler tRFC 2 ve 4'ü kullanmıyor. GDM kapalı dene, SoC voltajını 1.025 yaparak dene.
DRAM calculator sonucundaki alternatif 2 değerlerini deneyin bir de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı