RAM performansını tam alamamak

sulalpaha

Hectopat
Daha fazla  
1587766645059.png

Merhaba öncelikle sorunuma benzer bir sorun forumda bulamadım o yüzden bu konuyu açmak zorunda kaldım. Yukarıda gördüğünüz gibi bellek kullanımım 2.5 GB olmasına rağmen %68'lik bir kullanım görünüyor fakat sistemimde 8x1 GB bellek takılı. Bu sorunun nereden kaynaklandığını merak ediyorum sürekli %100 bellek kullanımına ulaşıyor 2-3 şey açtığımda ve sorunun çözümünu bulamadım. Ekran görüntüsünde gördüğünüzden farklı bir kullanıcı veya işlem yok.

RAM slotunu değiştirdim işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 545012

Merhaba öncelikle sorunuma benzer bir sorun forumda bulamadım o yüzden bu konuyu açmak zorunda kaldım. Yukarıda gördüğünüz gibi bellek kullanımım 2.5 GB olmasına rağmen %68'lik bir kullanım görünüyor fakat sistemimde 8x1 GB bellek takılı. Bu sorunun nereden kaynaklandığını merak ediyorum sürekli %100 bellek kullanımına ulaşıyor 2-3 şey açtığımda ve sorunun çözümünu bulamadım. Ekran görüntüsünde gördüğünüzden farklı bir kullanıcı veya işlem yok.

Windows güncel mi?

İlk önce Hitman Pro indirip virüs var mı bir tarayınız ondan sonra BIOS güncelleyiniz sonra bilgisayarınızı güncelleyiniz komple iç dış temizlik yapınız Technopat bilgisayar bakım bölümünden harddisk de temizlik PC hızlandırmayı uygulayınız ve Technopat formunda gereksiz kapatılcak hizmetlerden o hizmetleri kapatınız.

Bios menüden ram kaç gb görünüyor ona bakın ve eğer sorun çözülmezse Game booster 3 adlı uygulamayı kullanın ram kullanımınız düşecektir, arka planda çalışan, işe yaramayan programları kapatır ve ram kullanımını düşürür.Boşta kullanımım %60 iken %40'lara kadar düştü

Bende de 8GB RAM var, onbellege alinmis 3.5GB RAM var, bana kaliyor 4.5GB RAM. Sizde de aynisi oluyor olabilir. Bende arkada Discord, Spotify ve Opera'da 1 sekme acikken %51 RAM kullanimina ulasiyor. Ayrica mailleriniz sanki biraz fazla RAM kullaniyor gibi.

Bende de 8 GB RAM var, onbellege alinmis 3.5GB RAM var, bana kalıyor 4.5GB RAM. Sizde de aynisi oluyor olabilir. Bende arkada Discord, Spotify ve Opera'da 1 sekme acikken %51 RAM kullanimina ulasiyor. Ayrica mailleriniz sanki biraz fazla RAM kullaniyor gibi.

Aynısı bende de oluyor yahu Windows 10 cidden RAM'leri üzüyor :D artık en az 12 GB şart oldu.

Eki Görüntüle 545012

Performans sekmesindeki Bellek kısmının görüntüsünü paylaşır mısınız?
Kullanıcılar kısmındaki ram kullanımı sağlıklı çalışmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı