Ram Sıcaklğını Nasıl Öğrenebilirim?

• Konuyu başlatan Agab
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 597
A

Agab

Ziyaretçi
Corsair Vegeance 4GB 1600Mhz Ramımı 2133mhzye çıkarttım CL9'dan 11 e çıkarttım ve değerlerini merak ediyorum. Bunun bir programı var mı? HD Tune Pro programının süresi bitti maalesef
Bir de ben 2400mhz yapmak istediğimde değeri CL11 de kalsın mı yoksa CL12 falan mı yapayım?
@MF

2133 mhz yapıp cl değerini yükselttiğinde performansta bir değişme olmaması gerek. Hatta düşme bile olabilir. Geri çekmeni öneririm. Sıcaklık konusuna gelince ramler zaten fazla ısınan bileşenler değildir. Fakat yazılım ile sıcaklıklarının ölçülebildiğini sanmıyorum.

2133 mhz yapıp cl değerini yükselttiğinde performansta bir değişme olmaması gerek. Hatta düşme bile olabilir. Geri çekmeni öneririm. Sıcaklık konusuna gelince ramler zaten fazla ısınan bileşenler değildir. Fakat yazılım ile sıcaklıklarının ölçülebildiğini sanmıyorum.
Neden o.c ettin ki? Pratikte bir fark yok. Onun farkı render'de çıkar. Oyun için gereksiz.

Arkadaşlar APU sistem kullanıyorum. 1866mhz yaptığımda bile anında 5fps fark yarattı

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı