RAM slotlarına farklı kapesiteli RAM takılır mı?

adana lima

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B550M PRO-VDH ANAKART | MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze Power Supply | AMD Ryzen 5 5500 3,6 GHz 16 MB Cache AM4 İşlemci | MSI GeForce RTX 4060 Gaming X 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı | Corsair Cmg16gx4m2e3200c16 16gb (2x8gb) Ddr4 3200 Mhz C16 RAM |
Benim laptopumda çift slot var lakin tek kanal dolu onda da 4 GB var. Ben ayriyeten yanına 16 GB almayı düşünüyorum. CS:GO açılışında falan bir farklılık olur mu etkiler mi? (Laptopta ekran kartı yok gömülü olan HD Graphics 620 var. APU sistemdekiler gibi ekran kartı olmadığı için HD Graphics direkt 4 GB'i yiyor. 16 GB alsam bir faydası olur mu?) Cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler.

Şu an laptopta DDR4 SO-DIMM 2133 MHz 4 GB RAM var anakartım 32 GB'd kadar destekliyor.

Açılış hızını sadece SSD etkiler. Oyun içerisinde 10-15 FPS artış sağlar. Sisteminiz rahatlar ve evet takılabilir. Ancak aynı volt değerlerinde ve aynı mümkünse aynı marka ve aynı model RAM takılmalı.

Bence 2X8GB RAM alıp elindekini boşa çıkar, belki satarsın. Oyun açılışını etkiler mi bilmiyorum ama performansa katkısı %10-15 civarında oluyor. Windows 10 kullanıyorsanız bilgisayar biraz rahatlayabilir.

Açılış hızını sadece SSD etkiler. Oyun içerisinde 10-15 FPS artış sağlar. Sisteminiz rahatlar ve evet takılabilir. Ancak aynı volt değerlerinde ve aynı mümkünse aynı marka ve aynı model RAM takılmalı.
Aynı model marka çok da önemli değil aslında yeterki hızları ve gecikme süreleri uyuşsun.

Aynı model marka çok da önemli değil aslında yeter ki hızları ve gecikme süreleri uyuşsun.

Geçikme süresi dediğiniz CL değeri değil mi hocam?
Bence 2x8GB RAM alıp elindekini boşa çıkar, belki satarsın. Oyun açılışını etkiler mi bilmiyorum ama performansa katkısı %10-15 civarında oluyor. Windows 10 kullanıyorsanız bilgisayar biraz rahatlayabilir.

Evet Windows 10 kullanıyorum sadece CS:GO için alacağım bir de belirli uygulamalar için.

Program açılış süreleri ve ara yükleme süreleri biraz kısalacaktır (ssd farkı kadar değil) GPU performansına da etki edecektir... Mevcut RAM ile MHz ve CL değerleri aynı olması yeterlidir hatta mümkün ise aynı marka olması uyum ihtimaline yüksek oranda katkı sağlayacaktır.

Geçikme süresi dediğiniz CL değeri değil mi hocam?

Evet Windows 10 kullanıyorum sadece CS:GO için alacağım bir de belirli uygulamalar için.
Hocam bence dediğim gibi yapın. Zaten 16GB tek RAM de 2x8GB kit RAM de genelde aynı fiyat oluyor. 20 GB abartı fazla gelir ayrıca 2x8 yaparak dual channel çalıştırabilirsim. 4+16 dual channel çalışmaz.

RAM 2133 MHz fakat 2x8GB olarak 2133 MHz'lik RAM bulmakta güçlük çekiyorum. Yardım eder misiniz veya 2666 alıp kullanabilir miyim Dual Channel yapıp bir sıkıntı yaratır mı öyle?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı