RAM slotu için anakart değiştirmeye değer mi?

  • Konuyu başlatan Axii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 663
Katılım
14 Haziran 2016
Mesajlar
2.136
Makaleler
8
Çözümler
12
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Freelancer Filmmaker
Selam, 16 GB RAM artık yetmemeye başladı bana artık. Chrome'da Out of Memory hatası alıyorum ve bazı sekmeler açılmamaya başlıyor bundan dolayı, genelde açtığım programlar nedeni ile %96'larda dolaşıyor genelde RAM'lerim. RAM'lerimi yükseltmeyi düşünüyorum. Sizce bir sekizliği satıp ve yeni 16 alıp 24 GB RAM mi yapsam, yoksa bu anakartımı satıp yeni RAM ve anakart mı alsam? Fazla oyun oynamadığım için dual channel RAM'in benim için fazla bir önemi yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Out of Memory? Sanal bellek kapalı mı? Ayrıca %90 kullanım nerede oluyor?

Görev yöneticisinde oluyor, sanal bellek kapalı değil fakat D diskinde, ondanda bir şey olacağını düşünmüyorum.
Genelde tüm Adobe programları açık olduğundan dolayı (hemen elimin altında oluyor sürekli kullanıyorum freelancer olduğum için).

Sizce yeni anakartmı yoksa 8 liği satıp 16'lık almammı daha mantıklı?
 
2 diske de otomatik ayarlayın. Hala out of Memory yerseniz yeni anakarta geçip 32 GB yapabilirsiniz. RAM 32 olunca da Adobe programları RAM yiyecek. Çok fazla kullanıyorlar. 8+16 yerine 16+16 daha sağlıklı olur. Hem oyun hem de render için.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı