RAM Uyumu

Lee Van Cleef

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2016
Mesajlar
549
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çin'den RAM almayı planlıyorum (Alacağım parça). Alırsam tek 8 GB 1333 MHz RAM alacağım. Şu an takılı RAM ile uyumlu mu ? Performans sıkıntısı çıkar mı ?
388404


388405
 
Sanırım özellikle oyun için istiyorsunuz. Dediğim gibi bir de max. bütçe belirtirseniz. Çünkü bazı oyunlarda artık 8 Gb yetmiyor. En iyisi 2 adet 8 Gb (16 Gb) olmasıdır. O yüzden, belirli bir bütçe şart.
Aynen oyuna yönelik istiyorum. Ama yeni oyunları oynama gibi şuanlık hedefim yok. Bütçem 220 ₺ civarı. Zaten n11 gibi yerlerden bakınca 130 ₺'ye 4 GB buldum, dedim aliexpress'e baktığımda daha makul buldum. 4+8 veya 4+4+4.
 
Aynen oyuna yönelik istiyorum. Ama yeni oyunları oynama gibi şuanlık hedefim yok. Bütçem 220 ₺ civarı. Zaten n11 gibi yerlerden bakınca 130 ₺'ye 4 GB buldum, dedim aliexpress'e baktığımda daha makul buldum. 4+8 veya 4+4+4.
Peki ileride oynamak isterseniz ne olacak? 🙂 Tekrar RAM yükseltmek zorunda kalacaksınız. 4 Gb olanlara o kadar masraf yapılacağına, 2 adet 8 Gb daha mantıklı ve ileriye dönük olur. Sizdeki 4 Gb olanı da zamanla elden çıkarırsınız. Hatta şimdi 8 Gb alıp sonra aynısından bir adet daha taktığınızda sorun yaşamazsınız.
 
Son düzenleme:
Peki ileride oynamak isterseniz ne olacak? 🙂 Tekrar RAM yükseltmek zorunda kalacaksınız. 4 Gb olanlara o kadar masraf yapılacağına, 2 adet 8 Gb daha mantıklı ve ileriye dönük olur. Sizdeki 4 Gb olanı da zamanla elden çıkarırsınız.
Çok doğru söylüyorsun ama işte bizde ki bütçe böyle maalesef bende isterdim öyle olsun. Her neyse konudan sapmayalım :D :) Anakart uyumu var değil mi bu seçtiğim ile :
388457

Hem 1 TB HDD alacağım o yüzden bütçe biraz kısık.
 
Çok doğru söylüyorsun ama işte bizde ki bütçe böyle maalesef bende isterdim öyle olsun. Her neyse konudan sapmayalım :D:) Anakart uyumu var değil mi bu seçtiğim ile :
Eki Görüntüle 388457
Elbette ki, çok iyi anlıyorum hocam! Zaten size her yönden en iyi nasıl uyuyorsa onu ayarlamaya çalışıyoruz. 🙂 Yukarıdaki mesajımda ekleme yaptım😁. Dediğim gibi 8 Gb alıp sonra bir tane daha takabilirsiniz. Bir bakayım anakartınızla uyumu var mı?

Öncelikle sizin attığınız resimdeki RAM'ler DDR2. DDR3 olması gerekiyor. Anakartın bellek listesini bulamadım. O yüzden kesin bir şey söyleyemem. Bir bilgisayarcıda 8 Gb DDR3 bellek takıp denenirse belli olur.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı