RAM Uyumu

Lee Van Cleef

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2016
Mesajlar
549
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çin'den RAM almayı planlıyorum (Alacağım parça). Alırsam tek 8 GB 1333 MHz RAM alacağım. Şu an takılı RAM ile uyumlu mu ? Performans sıkıntısı çıkar mı ?
388404


388405
 
Sanırım özellikle oyun için istiyorsunuz. Dediğim gibi bir de max. bütçe belirtirseniz. Çünkü bazı oyunlarda artık 8 Gb yetmiyor. En iyisi 2 adet 8 Gb (16 Gb) olmasıdır. O yüzden, belirli bir bütçe şart.
Aynen oyuna yönelik istiyorum. Ama yeni oyunları oynama gibi şuanlık hedefim yok. Bütçem 220 ₺ civarı. Zaten n11 gibi yerlerden bakınca 130 ₺'ye 4 GB buldum, dedim aliexpress'e baktığımda daha makul buldum. 4+8 veya 4+4+4.
 
Aynen oyuna yönelik istiyorum. Ama yeni oyunları oynama gibi şuanlık hedefim yok. Bütçem 220 ₺ civarı. Zaten n11 gibi yerlerden bakınca 130 ₺'ye 4 GB buldum, dedim aliexpress'e baktığımda daha makul buldum. 4+8 veya 4+4+4.
Peki ileride oynamak isterseniz ne olacak? 🙂 Tekrar RAM yükseltmek zorunda kalacaksınız. 4 Gb olanlara o kadar masraf yapılacağına, 2 adet 8 Gb daha mantıklı ve ileriye dönük olur. Sizdeki 4 Gb olanı da zamanla elden çıkarırsınız. Hatta şimdi 8 Gb alıp sonra aynısından bir adet daha taktığınızda sorun yaşamazsınız.
 
Son düzenleme:
Peki ileride oynamak isterseniz ne olacak? 🙂 Tekrar RAM yükseltmek zorunda kalacaksınız. 4 Gb olanlara o kadar masraf yapılacağına, 2 adet 8 Gb daha mantıklı ve ileriye dönük olur. Sizdeki 4 Gb olanı da zamanla elden çıkarırsınız.
Çok doğru söylüyorsun ama işte bizde ki bütçe böyle maalesef bende isterdim öyle olsun. Her neyse konudan sapmayalım :D :) Anakart uyumu var değil mi bu seçtiğim ile :
388457

Hem 1 TB HDD alacağım o yüzden bütçe biraz kısık.
 
Çok doğru söylüyorsun ama işte bizde ki bütçe böyle maalesef bende isterdim öyle olsun. Her neyse konudan sapmayalım :D:) Anakart uyumu var değil mi bu seçtiğim ile :
Eki Görüntüle 388457
Elbette ki, çok iyi anlıyorum hocam! Zaten size her yönden en iyi nasıl uyuyorsa onu ayarlamaya çalışıyoruz. 🙂 Yukarıdaki mesajımda ekleme yaptım😁. Dediğim gibi 8 Gb alıp sonra bir tane daha takabilirsiniz. Bir bakayım anakartınızla uyumu var mı?

Öncelikle sizin attığınız resimdeki RAM'ler DDR2. DDR3 olması gerekiyor. Anakartın bellek listesini bulamadım. O yüzden kesin bir şey söyleyemem. Bir bilgisayarcıda 8 Gb DDR3 bellek takıp denenirse belli olur.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı