RAM Yükseltmek Performansı Arttırır mı?

Katılım
23 Ocak 2022
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarımda 4 GB RAM ve CPU zorlanıyor. Eğer RAM arttırırsam CPU az da olsa düzelir mi? Teşekkür ederim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi ve işletim sistemini de yazarsanız daha iyi olur. Genel olarak 4 GB RAM az. RAM arttırınca performans artışı olur ama yaptığınız kullanıma göre işlemci yetersiz kalıyorsa o zaman çok fazla bir artısı olmaz.
 
Evet doğrudur, fakat istediğin artışı ancak anakart destekliyorsa yapabilirsin, bunun için anakart üreticisinin internet destek sayfasına bakıp desteklenen en yüksek RAM kapasitesini öğrenmen gerekiyor. Ama bu da yetmiyor çünkü bulacağın RAM'ın kapasitesi uygun olsa bile yine de anakartla, bildiğim kadarıyla veri hızı konusunda, uyuşmazlığı olabiliyor veya çoklu RAM modülü kullanacaksan bunların da aynı marka ve model olması gerektiği gibi başka bir uyum problemi daha ortaya çıkabiliyor. Yâni bulacağın RAM modül veya modüllerinin anakarta takılıp test edilmesi gerekiyor aksi halde elinde kalabilir ve iade mümkün olmazsa satmak zorunda kalırsın. Benim başıma böyle bir durum gelmiş olduğu için belirtiyorum, Allah'tan ben iade edebilmiştim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı