RAM Yükseltmek Performansı Arttırır mı?

Bende 8 GB RAM var biraz yetersiz Rust oynamak falan Rust12 GB istiyor ben 16 yaptım her oyunda 30-60 FPS'lik artış oldu
İşlemcim=i7 7generasyon.
Ekran kartım=GTX 1050 2 GB.
Kısacası HP CB007NT
Bence 12 GB sizin için ve bilgisayrarınız için bir diriliş gibi olur.
 
Bu işin tam bilimsel açıklaması ne bilmiyorumda kendi deneyimlerimden yorumlayacak olursam 8gb kullanıyordum 8 daha ekledim çift kanal 16gb kullanıyorum bildiğin sistem bir ferahladı :D o yüzden arttırır derim yinede işin uzmanları yorumlasın tabi :D
 
RAM arttırırsan, oyunlarda bir miktar FPS artışı oluyor. Aman aman da değil yani.
Diyelim ki senin RAM'ın 8 GB, oyun 16 GB istiyor. Kullandığın RAM miktarının üzerine 8 GB daha eklersen performans artışı yüksek olur.

RAM'ını 32 GB yükseltin, lakin oyun 16 GB bellek istiyor, 1-2 FPS belki oynar. Yani burada oyunun istediği bellek
miktarından fazla belleğin varsa, pek etkilemez FPS oranını.

Oyunun istediği bellek miktarından az belleğin varsa, bunu oyunun istediği miktara uygun ayarlarsan, FPS oranı yükselir.
Bu yükseliş, oyundan oyuna değişiklik göstermekte.

Ek olarak:
RAM'ların Mhz değerleri yüksek, CL değerleri düşükse, daha yüksek FPS alırsın.
 
Sınırda ise evet değil ise hayır ben Marvel avengers da 12 GB RAM ile drop yerken 16'da yemiyorum oyunda 11.9 GB kullanıyordu.
 
Arkadaşlar merhaba, bugün sizlere soracağım birkaç konu var.
Benim ekran kartım: AMD Radeon 6500 HD serıes (2 GB). Bilgisayardaki RAM (4 GB). Ben yarın bunun üzerine, 8 GB daha ekletip 12 yapacağım. Sizce şu anki oynadığımız güncel oyunlar ( CS:GO, Fortnite, ETS 2, Paladins, GTA 5 gibi.)
Bu oyunlarda nasıl bir performans sergilerim? Bana lütfen ekran kartı değiştir demeyin, değişmeyecek. Sadece söylediğim oyunlarda nasıl performans alırım, bunu öğrenmek istiyorum.
  • İşlemci: i5 4460 3.20GHz DDR3.

4 GB RAM ideal değil RAM arttırmak doğrdudan FPS farkı değildir aslında dolaylı yoldan FPS'yi etkiler 4 GB RAM'le bir GTA oynarsan bol bol drop girer ve bu da FPS değerini düşürür ve sık sık drop girer en az 8 GB RAM yapmalısın böylece CS:GO LoL Valorant'ı gibi oyunalrı rahat oynarısın dropsuz 12 GB RAM yaparsan idealdir ancak GTA gibi oyunları kaldırmaz geleceğe ve şimdiki oyunları rahat rahat oynamak için 16 GB RAM gerekir dizüstün olduğu için RAM'ini yükselticeğini sanmıyorum keşke önceden bir inceleseydin ayriyeten o fiyata 3.20 GHz çok az ben Monster Tulpar 21.3 kullanıyorum 4.80 GHz'lere çıkıyorum iyi de kazıklanmıssın umarım o GHz Turbo boossuzdur ama bence bu bilgisayarı kullan zahmetli işlere girme :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı